Don't miss the Tarbel event ...

Op woensdag 22 mei 2019 organiseert de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen een ‘Tarbel Event’ in het Pacheco Center te Brussel.


kennis maken met alle mogelijkheden en vernieuwingen


Experten van het departement Wetgeving nemen je mee op een ware ontdekkingstocht doorheen de nieuwe applicatie en laten je kennis maken met alle mogelijkheden en vernieuwingen van de Tarbel-website.


TARBEL is de webapplicatie om het Belgische douanetarief te consulteren en bevat:


  • alle gegevens van het Geïntegreerd douanetarief van de Europese Unie (TARIC), die door dagelijkse doorsturingen van de Europese Commissie automatisch worden bijgewerkt, en
  • nationale gegevens, die worden ingestuurd door de Dienst Tarief van de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen van de Federale Overheidsdienst Financiën


Deze webapplicatie bevat de goederennomenclatuur en alle Unie- en nationale maatregelen (niet-tarifaire, tarifaire en nationale maatregelen) die van groot belang zijn bij het opmaken van import- en exportdocumenten. Alle gegevens van het Geïntegreerd douanetarief van de Europese Unie (TARIC) en alle nationale gegevens zijn eenvoudig consulteerbaar. Bovendien zorgen aparte thematische webpagina’s voor een nog groter gebruiksgemak dankzij specifieke informatie over tariefindeling, anti-dumping, enzovoort.


Na het event is er een netwerkgelegenheid voorzien en kan je ook terecht bij de experts met al jouw specifieke vragen.


In de praktijk



Bron : Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen

Mots clés

Articles recommandés

Coronalert.be : download de applicatie. Je blijft anoniem

Dien cao’s vanaf nu online in