Voorstander van een positieve, heldere en veeleisende opstelling ...

We zullen er nooit in slagen om alle moeilijkheden die we in 2020 tegenkwamen onder woorden te brengen… We hebben het afgelopen jaar allemaal geleden, en we hebben meer dan eens onze portie miserie gekend. Maar zouden we ook met een andere blik kunnen terugkijken op deze bewogen periode? We doen een poging. Retroactief.


Maart 2020. Onze stichting wordt getroffen door het covid-19-virus… Stel u voor: een organisatie die steunt op 1 grote activiteit: een fysiek congres. De nachtmerrie laat zich raden. En zeker voor u die de gevolgen van de pandemie meermaals heeft meegemaakt bij cliënten, de ene al meer dan de andere getroffen door het virus.

We kunnen slechts op één manier reageren: herorganiseren. Volharden. Met het team van de stichting beslisten we, na heel wat twijfels, om ‘onze software volledig te herschrijven’.


Bij een veranderingstraject wordt ook een heel netwerk op de proef gesteld: partners die oprechte steun bieden, want zonder samenwerking is verandering niet mogelijk. Gelukkig mochten we op die oprechte steun rekenen. We willen dan ook van harte iedereen bedanken die de waarde begrijpt van onze missie en rol, en ook in moeilijke tijden aan onze zijde wilde staan. We vermelden hierbij in het bijzonder ons instituut, maar ook onze vier structurele partners.


Een andere moeilijkheid is om de lat op alle vlakken even hoog te leggen. Want verandering brengt vernieuwing, maar is het dan wel mogelijk om de fundamenten en de grootte te behouden? Daar geloofden wij in. Het congres van 2020 was het grootste digitale congres in ons land: 210 conferenties gespreid over 4 dagen, tot 12 content-kanalen, een virtuele studio, 3446 deelnemers… en duizenden confraters die bijzonder tevreden waren over het opleidingsaanbod dat door de gezondheidscrisis verder bijzonder beperkt was dit jaar.


De vernieuwing van het congres was ook een bijzondere ervaring voor het team. Het congres werd uitgebouwd door verschillende medewerkers die elk, met kleine of grote inspanningen, een nieuw elan gaven aan onze stichting, vanuit hun specifieke functie en talent.


En nu het vervolg: 2021. Het jaar waarop we verder bouwen op de werf van 2020. En ook nu mag u op ons rekenen: binnenkort zal u nieuwe berichten en voorstellen ontvangen. Uit onze blog blijkt alvast de uitzonderlijke bron aan informatie die we gratis aanbieden aan elke beroepsbeoefenaar, en dit elke week opnieuw.


Een fysiek congres in 2021, maar ook digitale content… We kunnen al niet wachten om de projecten van 2021 uit te werken!


In afwachting, en jammer genoeg zonder onze traditionele nieuwjaarsreceptie, zijn onze gedachten bij u, beste confrater, medewerker, jonge professional, spreker, auteur of partner. Elk van u heeft het afgelopen jaar met twijfels en moeilijke momenten moeten kampen, maar ook u doorliep een veranderingsproces. We willen u hierbij morele steun bieden.


In een wereld in verandering moeten we allemaal evolueren. Onthoud dat er niet één pasklaar antwoord is, wat men ons soms ook wil doen geloven. Geloof dus vooral in uw eigen oplossingen en antwoorden: zelfs al verschillen ze van anderen, of zijn ze zelfs het tegengestelde, ze bieden mogelijk de sleutel tot succes.


In deze context, waarbij we vooral willen vooruitkijken naar de toekomst, biedt de stichting u haar beste wensen voor het nieuwe jaar. Zorg voor uzelf, zorg voor elkaar en pas u aan op uw manier: gelukkig nieuwjaar 2021!


Mots clés