8 tips waar je klanten blij van worden

We vertellen je wellicht niks nieuws als we zeggen dat het beroep van accountant zeer sterk verandert. Recent onderzoek toont aan dat zo’n 90% van de accountants intussen wel in de gaten heeft dat er een stevige digitale cultuurverandering in hun sector gaande is. Maar het is niet omdat je dit beseft, dat je veranderingstraject zomaar van een leien dakje loopt. We geven je alvast graag een achttal adviezen!


We vertellen je wellicht niks nieuws als we zeggen dat het beroep van accountant zeer sterk verandert. Omdat platformen zoals Yuki je ondersteunen in heel wat dagelijkse taken, evolueert je rol naar die van link tussen je klanten en hun financiële en fiscale data.


Dit betekent dat de accountant van de toekomst heel wat verschillende petjes opzet. Je moet een copiloot worden die zijn klanten strategisch adviseert en verandering faciliteert. Je stuurt de organisatie van je klanten mee naar duurzamere winst, je zorgt ervoor dat je nieuwe technologieën, tools en platformen zoals Yuki onder de knie krijgt en je moet je analyses en adviezen ook nog eens op een heldere en empathische manier aan je klanten overbrengen.


Dat vraagt uiteraard om een open geest en de nodige inspanningen. Maar wie dit slim oppikt, zal er zeker zijn voordeel mee doen. Bovendien wordt je werk eigenlijk ook gewoon leuker!


Recent onderzoek toont aan dat zo’n 90% van de accountants intussen wel in de gaten heeft dat er een stevige digitale cultuurverandering in hun sector gaande is. Maar het is niet omdat je dit beseft, dat je veranderingstraject zomaar van een leien dakje loopt.


We geven je alvast graag een achttal adviezen in ons gratis e-book! Download het hier.

Mots clés