Afscheid van een geëngageerd confrater… Bedankt voor alles, Jos!

We zijn er nog helemaal ondersteboven van… Jos De Blay overleed op 6 januari 2023. Wij willen hem graag hulde brengen en benadrukken hoe geëngageerd Jos was voor ons beroep.

Een bescheiden manier om afscheid te nemen en hem te bedanken…


Een groots professional en hoffelijk man

Voor velen onder ons volstaat het noemen van zijn voornaam om zich deze professional en attente man voor de geest te halen: zijn lange figuur, uitgestoken hand en warme lach bij een spontane begroeting.

We brachten vele professionele overlegmomenten door samen, in het bijzonder tijdens de zes jaar waarin we allebei zetelden in het uitvoerend comité van het IAB, waar Jos een bijzonder actieve rol opnam, geëngageerd en vol energie. Hij specialiseerde zich in de anti-witwaspraktijken, maar ook in de deontologische aspecten van ons beroep. En in deze materies investeerde hij zich ten volle. We hadden vaak levendige discussies, want Jos had ook de gewoonte om zijn overtuiging met verve te verdedigen, en hij liet zich hierbij niet afleiden door strakke timings…


Liberaal en gentleman

Jos was een overtuigd liberaal, en droeg sterk de waarden uit die elke vrije ondernemer of beroeper kenmerkt.

Jos was ook een gentleman. Aandacht en respect voor anderen, steeds welwillend, zijn constanten in elk van zijn tussenkomsten. Altijd optimistisch en positief.

Hij haalde er veel voldoening uit anderen te overtuigen, te informeren en ten gronde zaken uit te werken; en was een zeer gewaardeerd inspirerend docent en spreker. Met een open blik naar de toekomst investeerde hij ook in de uitbouw van beroepsverenigingen (waaronder BAB Brabant), en legde hij een mooi parcours af in de overlegorganen en werkgroepen van het Instituut.

Hij nam met veel enthousiasme deel aan tal van activiteiten van het Forum For the Future, en ondersteunde dit; hij haalde immers ook veel voldoening uit grote bijeenkomsten en uitwisseling met confraters.


Familiaal kantoor

Jos was een man met vele talenten, een warme persoonlijkheid, deskundige professional met een bijzondere beroepsethiek, en bouwde dan ook een kwaliteitsvol kantoor uit dat hij geleidelijk aan overdroeg aan zijn familie. Kenmerkend opnieuw hierin zijn de gedeelde verantwoordelijkheid en waarden, naar zijn voorbeeld en overtuigingen. Hij was terecht bijzonder fier en gelukkig over de overdracht van het kantoor aan zijn kinderen.

Jos nam enkele dagen geleden afscheid van ons. We blijven achter met mooie herinneringen, en willen in naam van de Stichting en van de sector ons medeleven betuigen. We zullen Jos missen, maar vergeten doen we hem niet.


Bedankt voor alles, Jos!

Mots clés

Articles recommandés

1 mei bingo-factcheck

De federale Ombudsman vraagt actie om het vertrouwen met de burger te versterken

Dienst voor de Intellectuele Eigendom : het jaarverslag voor 2023 is zojuist gepubliceerd