Afscheid van voorzitter Paquet: een overtuigd boekhouder-fiscalist verlaat ons in volle crisis

In memoriam

Marcel-Jean Paquet was een groots voorzitter van het BIBF. Een voorzitter zoals alle boekhouders en boekhouder-fiscalisten zich dat konden wensen: actief, ambitieus, met enorm veel begeestering voor zijn beroep en de titel die hij met veel trots droeg.


De erevoorzitter van het BIBF was een echte Luikenaar. Alhoewel… zijn Franse origine kon hij toch niet verstoppen. Hij was bijzonder geëngageerd in zijn streek en nauw betrokken bij CBC Luik.


Tijdens zijn voorzitterschap wilde hij vooral ten dienste staan van de leden, als een bereikbare en actieve voorzitter. In een Pacioli van 2005 verwees hij naar de beschikbaarheid van het BIBF voor de leden: ‘Het is de bedoeling om persoonlijke contacten mogelijk te maken met de leden, stagiairs, stagemeesters, onderwijsinstellingen enz.


Deze stijl gaf zijn duidelijke visie weer… Hij was een echte verdediger van de beroepstitel en kreeg het mandaat om het imago en de ambitie van de boekhouder op te waarderen. Samen met zijn confraters accountant en bedrijfsrevisor Gérard Delvaux en André Kilesse, werkte hij het fusieproject uit voor de instituten, dat echter vlak voor de eindmeet op een sisser uitdraaide. Enkelingen beweren dat hij de titel net te fervent verdedigde om het project tot een goed eind te kunnen brengen. Wat er ook van zij: was ook dit project geen getuige van zijn vooruitziendheid?


In 2008 richtte hij samen met ons het Forum for the Future op, en werd hij stichter/bestuurder, zijn enige mandaat.


Zijn rug was zijn zwak punt. Dat de covid-crisis hem uit ons midden zou wegrukken, daar hadden we geen rekening mee gehouden…


Voor al je inspanningen, je engagement, al je acties voor het beroep, wil ik je bijzonder van harte danken, beste Jean.


Ik wens je een goede reis, naar een plaats die al vele beroepsbeoefenaars bereikten. Onze confraters krijgen er een bijzondere aanwezigheid bij.

Mots clés