Algemene werkloosheid blijft voorlopig stabiel in Brussel

Aantal jonge werkzoekenden neemt met 16,8% toe in juli


De algemene werkloosheid blijft voorlopig stabiel in Brussel. Eind juli telde het Brussels Gewest 87.628 werkzoekenden, voor een werkloosheidsgraad van 15,4%. Dat betekent een daling van 107 personen ten opzichte van juli 2019 (-0,1%) maar een stijging op maandbasis van 2.227 personen (+2,6%).


Dat de algemene werkloosheid nog niet toeneemt, heeft vooral te maken met het overbruggingsrecht en de tijdelijke werkloosheid, waar veel werkgevers momenteel beroep op doen om ontslagen te vermijden. Om gebruik te maken van tijdelijke werkloosheid moeten werknemers zich niet inschrijven als werkzoekende bij de openbare diensten voor tewerkstelling.


Eind juli telde Brussel 8.140 jonge werkzoekenden (<25). Dat zijn er 1.169 meer dan vorig jaar (+16,8%). Het aantal Brusselse jongeren dat zich voor de eerste keer kwam inschrijven na hun studies steeg met 48,6%. Tijdens deze door het coronavirus overheerste periode daalde de economische activiteit sterk en zijn er dus minder kansen op de arbeidsmarkt, met name voor jongeren die hun eerste stappen op de arbeidsmarkt zetten.



Bron: Actiris

Mots clés

Articles recommandés

Populistisch beleid leidt tot lagere welvaart

Fiscale vrijstelling voor flexi-jobs binnen uitgebreid toepassingsgebied Vlaamse gemeenschap

Enorme demografische uitdaging voor China en Europa