Dankzij de Bedrijfsleidersservice hebben we meer tijd voor wat écht telt: diepgaand financieel advies

Vroeger kwam er heel wat manueel werk kijken bij de loonberekening van bedrijfsleiders. Vandaag automatiseert de Bedrijfsleidersservice de hele flow van simulatie tot verloning bij Fiduciaire Fiscovan. “Dat is voor ons een stuk efficiënter”, aldus CEO Ludo Vander Haeghen. “En voor extra verzoekjes kunnen we altijd vertrouwen op ons vaste aanspreekpunt.”


Loonsimulaties en -berekeningen waren vroeger een complexe aangelegenheid. “Er bestonden wel gelijkaardige tools, maar die waren niet nauwkeurig en nogal beperkt”, herinnert Ludo zich. “We hadden ook nog verschillende spreadsheets met berekeningen van CO2-uitstoot, maaltijdcheques, sociale bijdragen, noem maar op. En om het uiteindelijke loon vast te leggen, moest er sowieso nog wat mail- en telefoonverkeer gebeuren.”


Tijdswinst en betere service

Op zich verliepen die processen doorgaans vlot. “We werken al jaren samen met SD Worx. Een mailtje of telefoontje naar ons vaste aanspreekpunt volstond om een bezoldiging vast te leggen”, zegt Ludo. “Maar naar klanten toe hadden we wel twee meetings nodig. Nu kunnen we in één beweging verschillende simulaties doorvoeren, een definitief loon voorstellen aan de klant, én die daarna ook aan te sluiten. Dat maakt ongeveer een uur tijdswinst per klant. En een betere service, want we kunnen meer spelen met alle optimalisatiemogelijkheden.”


Ook doorheen de soms snel veranderende Belgische wetgeving maakt de Bedrijfsleidersservice een duidelijk verschil: “Toen de wagenfiscaliteit enkele jaren terug dooreen werd geschud, betekende dat voor ons stevig wat extra werk. Nu hebben we dat probleem niet meer: alle laatste regelgeving zit in de tool vervat. Bij de implementatie van het Zomerakkoord, bijvoorbeeld, konden wij en onze klanten op beide oren slapen.”


Digitalisering als hefboom

Voor het team van Ludo is de Bedrijfsleidersservice eigenlijk een logische stap. “SD Worx is op digitaal vlak altijd al het meest vooruitstrevende sociaal secretariaat geweest. Dat vinden wij belangrijk, want digitalisering is een goede hefboom: hoe efficiënter de input van gegevens, hoe meer ruimte voor wat écht telt: diepgaand financieel advies.”


Door Laurent Smal


Bron: sdworx


Mots clés