Digitalisering van de FOD Financiën: nieuwe module voor aangifte van de roerende voorheffing

Die vereenvoudiging – of toch zeker de eerste stap in die richting – is nu een feit. Er werd namelijk een nieuwe module ontwikkeld voor het indienen van de aangifte van de roerende voorheffing via het MyMinfin-portaal. Dat gebeurde in samenwerking met de verschillende stakeholders (ondernemingen, sociale secretariaten, economische beroepen …) die de module ook konden testen voor de lancering.


Op dit moment worden de aangiftes ingediend via de e-service ‘Prm-on-web’, en dat nog tot en met 16 oktober 2020. Vanaf maandag 19 oktober 2020 zal de nieuwe module operationeel zijn via MyMinfin.


Om goed voorbereid te zijn, roept de FOD Financiën de ondernemingen op:


Maar alle problemen zijn nog niet van de baan, bijvoorbeeld het doorsturen van bestanden per batch (het doorsturen van een groot aantal aangiftes in de vorm van gestructureerde boodschappen). Die problemen werden geïnventariseerd en zouden in een latere fase worden opgelost. De bedoeling is om aan de slag te gaan met de ontvangen constructieve feedback bij het ontwikkelen van nieuwe functies die nuttig kunnen zijn voor alle gebruikers.


VBO – Het VBO is tevreden met deze nieuwe stap in de digitalisering van de FOD Financiën, die tot stand kwam dankzij een uitstekende samenwerking die al meer dan een jaar loopt en ook wordt voortgezet om zo snel mogelijk de laatste problemen weg te werken.


Bron: VBO

Mots clés