Dimona en C3.2A kaarten voor de bouwsector - coronamaatregel update

In gewone omstandigheden is het verplicht om bij Dimona-aangiften voor de bouwsector C3.2A-kaartnummers (in het kader van tijdelijke werkloosheid) in te voeren voor de eerste twee maanden van tewerkstelling.


Deze kaarten worden afgeleverd door het Fonds voor de Bouwsector (Constructiv) of door de RVA wanneer de werkgever geen niet-nominatieve kaarten meer ter beschikking heeft. In het kader van de Coronacrisis werd bij de RVA een tijdelijke vereenvoudigde procedure ingevoerd, waarbij het niet langer nodig was om deze kaarten af te leveren. Aan deze vereenvoudigde procedure kwam op 31 augustus 2020 een einde.


De federale regering heeft echter beslist op 6 november 2020 om de vereenvoudigde procedure voor tijdelijke werkloosheid van 1 oktober 2020 tot en met 31 maart 2021 opnieuw in te voeren voor alle werkgevers en werknemers.


Daarom heeft de RSZ de controles in Dimona terug aangepast zodat het invoeren van deze nummers opnieuw niet meer verplicht is. Vanaf publicatie van deze mededeling zal dus bij het indienen van een Dimona een nummer opnieuw niet meer moeten worden ingevoerd.


Bron: Sociale Zekerheid

Mots clés

Articles recommandés

Cijfer van de maand: 50% van de vastgestelde overtredingen op bouwplaatsen heeft te maken met het risico van vallen op hoogte

Faillissementen in stijging

Vlaams globalisatiemechanisme 2021: aanvraag tot en met 13 juni 2022 !