Duurzaam investeren: heldere en transparante communicatie

Sinds enkele jaren duikt het woord ‘duurzaam’ steeds vaker op, in tal van contexten. Zo spreekt men onder andere over duurzaam ondernemen, duurzame landbouw, duurzaam bouwen en de vele troeven van beton... en dit alles tegen een achtergrond van de strijd voor het klimaat en de vele uitdagingen op dat vlak.


Recent dook het woord ‘duurzaam’ ook op in combinatie met financiële producten, en lijkt ook hier het aanbod zich sterk uit te breiden. Wat betekent ‘duurzaam’ in een context van financiële producten en duurzaam beleggen? En hoe kan dit worden aangetoond aan potentiële investeerders die niet langer willen beleggen in activiteiten die schadelijk zijn voor de mens, het milieu of de maatschappij?


Febelfin, die meer dan 260 leden uit de financiële sector vertegenwoordigt, wil hiertoe zijn steentje bijdragen door hulp te bieden bij het maken van een keuze ten voordele van duurzame investeringen. De federatie werkte een kwaliteitsnorm uit voor duurzame financiële producten, evenals een duurzamheidslabel. De eerste labels worden verwacht in het najaar 2019. Om dergelijk label te behalen, dienen bedrijven of producten te voldoen aan minimale vereisten. Meer informatie hierover vindt u terug op de website van Febelfin: u vindt er de volledige kwaliteitsnorm (in het Engels: A quality standard for sustainable and socially responsible financial products), evenals bijkomende informatie.


Voor meer informatie kan u ook terecht bij de persdienst van Febelfin (02/507 68 31 – press@febelfin.be).

Mots clés

Articles recommandés

PB-formulieren aanslagjaar 2024 downloaden …

Spaanse regering plant wetswijziging aan ‘Gouden Visum’ verblijfsvergunning

Ontdek de 9 praktische gidsen voor exporteren!