Een gratis digitale kluis voor elke burger

Het notariaat, gesteund door de Federatie van het Notariaat (Fednot), lanceert met IZIMI, een gratis digitale kluis voor elke burger waarin hij persoonlijke, gevoelige en belangrijke documenten veilig kan opbergen.


Ins en outs


IZIMI maakt het ook mogelijk om deze persoonlijke data op een extra veilige manier te delen met anderen zoals de partner, de kinderen of een notaris naar keuze. Wie dat wenst, zal via dit gratis platform automatisch op de hoogte worden gebracht van wetgevende evoluties die hem aanbelangen.


In de praktijk

IZIMI is in de eerste plaats een persoonlijke, digitale kluis waarin de burger centraal en overzichtelijk alle vertrouwelijke documenten kan bewaren over zichzelf en zijn bezittingen: paspoorten, diploma’s, documenten over de aankoop, de lening of de verzekering van de woning, een huwelijkscontract, waardepapieren, enzovoort…


Het platform is uitermate gebruiksvriendelijk. Wie zich aanmeldt, kan de persoonlijke documenten ordenen volgens een voorgesteld stramien. Wie zijn documenten op een andere manier wil ordenen, zal dat weldra ook volgens zijn eigen inzichten kunnen doen.


Deze kluis is veel meer dan een digitaal platform voor de veilige opslag van belangrijke documenten. Het is ook een manier om persoonlijke info op een superveilige manier met de personen naar keuze te delen. Bij een consequent gebruik, neemt het veel van de zorgen van de burger en zijn naasten weg. Een notaris naar keuze kan de dossiers beter en efficiënter voorbereiden en de burger blijft op de hoogte van de juridische evoluties die een impact hebben op zijn vermogen of op de contracten die hij eerder tekende. IZIMI zorgt dus voor gemoedsrust voor de eigenaar van de kluis’, zegt Philippe Bosseler, voorzitter van Fednot. ‘Bovendien is deze kluis maar een eerste stap. We denken nu al na over andere diensten of functionaliteiten die we in de toekomst via IZIMI aan de burger kunnen aanbieden’.


Begin 2021


Het project wordt vanaf begin 2021 volop uitgerold via een website en via een applicatie voor de smartphone zodat iedereen altijd toegang heeft tot zijn documenten, waar hij zich ook bevindt.


Maar wie dat wenst, kan nu al een kluis aanmaken via www.izimi.be en kan al documenten in IZIMI opladen en delen met familie en/of vrienden. Vanaf begin volgend jaar wordt het mogelijk persoonlijke documenten vanuit IZIMI met een notaris te delen en zal de burger kunnen aangeven wat er bij zijn overlijden met de documenten in zijn kluis precies moet gebeuren.




Mots clés

Articles recommandés

Gratis digitale kluis Izimi: app nu beschikbaar