Een nieuw jaar, nieuwe doelstellingen?!

Een nieuw jaar gaat gewoonlijk gepaard met een terugblik, goede voornemens en de wens tot verandering. Met veel enthousiasme kijkt ook de Stichting vooruit. Blik alvast met ons mee naar onze doelstellingen voor het komende jaar.

Onze beste wensen

De jaarwisseling is hét moment om samen te zijn en wensen uit te wisselen. Aan onze leden, partners en allen die van ver of dichtbij bijdragen tot de doelstellingen van de Stichting, deelnemen aan onze activiteiten en/of interesse tonen, willen wij, naast een goede gezondheid, het allerbeste toewensen zowel op privé- als op professioneel vlak: plezier, geluk en intense momenten, ook al bevinden we ons in een complexe situatie.


We beseffen het maar al te goed: sinds 2020 volgen de crisissen elkaar op. Ook 2022 bracht een portie kopzorgen met zich mee. De afgelopen twaalf maanden werden we steeds vaker geconfronteerd met spanningen en ongelijkheid; de impact van de inflatie konden we toevoegen aan de lijst met rechtstreekse en onrechtstreekse gevolgen van de conflicten die zich afspelen vlakbij Europa; de voorraad aan grondstoffen raakt langzaam maar zeker uitgeput, de moeizame energiecrisis… om maar enkele gebeurtenissen op te noemen die het afgelopen jaar tekenden. De uitdagingen op sociaal, klimaat, en financieel vlak nemen enkel toe, beïnvloeden de regeringsbeslissingen, en brengen ondernemingen in een zwakke positie. Het blijft belangrijk om een nuchtere kijk te bewaren op de reikwijdte van de aanpassingen die worden doorgevoerd, en gemotiveerd te blijven om snel te schakelen.

Concrete begeleiding als eerste stap

Doorheen 2022 hebben wij bijzondere aandacht besteed aan de veelzijdige rol die wij als professional uitoefenen in de begeleiding van cliënten.

  • De blog en het e-nieuws; uw vaste afspraak op dinsdagnamiddag werd uitgebreid, met aandacht voor zowel inhoud als kwaliteit. Er werden meer artikels gepubliceerd en verspreid, door op regelmatige basis samen te werken met meer auteurs. Naast een systematische opvolging van de actualiteit konden we zo ook interessante analyses en opiniestukken delen binnen onze community.
  • Onze oFFFcourse-opleidingen kenden een mooie deelname. De vormingen zijn specifiek en bieden een mooie opportuniteit om actuele thema’s te volgen, gebracht door keynote-sprekers. De innoverende formule kon rekenen op veel bijval, zowel door de verschillende formules, als door de kwaliteit.
  • Het digitale congres met bijna 2 000 deelnemers was een grote meerwaarde op vlak van vorming. Het werd een ongeëvenaarde editie waarbij alle mogelijkheden van nieuwe technologieën werden benut om online gerichte vormingen te bieden, in optimale omstandigheden, onder meer aan de hand van panelgesprekken tussen inspirerende sprekers, opiniemakers en politici. Daarnaast was er ook de mogelijkheid om vormingen te herbekijken, erover na te denken en onderdelen uit te diepen door de replay-formule of de mogelijkheid om vragen te stellen. Een mooie kans om constructieve discussies aan te gaan en innoverende standpunten te verdedigen.


Vandaag staan we voor een voorzichtige positieve wending, met een vertraging van de inflatie, een daling van de gasprijzen en eerder ‘geruststellende’ perspectieven op vlak van werkgelegenheid. Toch is dit eerder genuanceerd: onzekerheid blijft overheersen. Meer dan ooit moeten wij onze cliënten goed begeleiden.


2023: uitbreiding aanbod inhoud en tools

Daarom willen wij in 2023 verder uitbouwen wat we in 2022 zijn gestart, met oog voor innovatie: bestaande diensten verbeteren, onze meerwaarde scherper stellen waar wij het verschil kunnen maken (waarden, reactietijd, beschikbaarheid, kwaliteit, interactie), verder investeren in innovatie, de dialoog versterken… Dit is onze leidraad voor de toekomst, waar we stap voor stap aan willen werken.

Naast een uitgebreidere, gevarieerdere blog dankzij de vrijwillige bijdragen van talrijke auteurs, en het e-nieuws dat een mooi bereik heeft, willen we onze inspanningen focussen op de oFFFcourse-opleidingen.


oFFFcourse 2023 wordt belangrijker

“oFFFcourse 2023” zal op 23 januari 2023 worden voorgesteld, en voorziet in het volgende:

  1. Een uitzending die elke maand in elke taal verschijnt, volledig gratis te volgen;
  2. Twee opleidingsseizoenen per taal en per jaar (350 NL en FR vormingen die u live kan volgen vanop uw smartphone, tablet, pc of smartTV, met 150 vooraanstaande sprekers en de mogelijkheid om dit te herbekijken waar en wanneer u dat wenst (replay-functie);
  3. De uitbouw van thematische cycli over een thema of een aantal gelinkte thema’s;
  4. Certificering van de OVB, ITAA en steunmaatregelen (LiberForm, KMO-portefeuille…).

Daarnaast zijn er natuurlijk ook verschillende nieuwigheden om het platform te verrijken in de loop van het jaar. We lichten alvast een tipje van de sluier:

  1. De mogelijkheid om opleidingen te volgen vanop de locatie die u wenst, dankzij de nieuwe download-functionaliteit (beschikbaar in de loop van 2023);
  2. De productie van 50 tot 100 opleidingen, elk geprogrammeerd via 2 of 3 uitzendingen om de zichtbaarheid te verzekeren;
  3. De uitbouw van een experten-pagina: een platform met compilaties en erkenning voor de experts die een bijdrage leveren;
  4. United Associates, een bijzonder initiatief waar we binnenkort meer over vertellen.

Een ambitieus team voor de economische en juridische beroepsbeoefenaars

Ook naar de buitenwereld toe willen we de belangrijke standpunten van onze beroepsbeoefenaars uitdragen. Afspraak over enkele weken!

De Stichting heeft voortaan ook een nieuwe raad van bestuur. Jan Tuerlinck aanvaardde het mandaat van co-voorzitter. Wij kijken uit naar een goede samenwerking!

Met een nieuw team dat de beslissingen van de raad van bestuur naar de praktijk vertaalt, beschikken we over multidisciplinaire competenties, enthousiasme en tonnen energie om zinvol en efficiënt aan de slag te gaan om te bouwen aan het imago van en maatregelen voor onze beroepsbeoefenaars. Hiermee willen we de grote uitdagingen (klimaat, energie, socio-economisch en technologisch) aangaan en inzetten op digitalisering, employer brand, imago, opleiding, nieuwe expertisegebieden, dynamiek met cliënten, communicatie, kantoororganisatie…

Over enkele dagen, meer bepaald op 1 februari, zal de vernieuwde raad van bestuur voor het eerst bijeenkomen. Wij zullen hierover zeker verslag uitbrengen. Wij willen u graag informeren over de stappen die wij willen zetten, en onze ideeën in daden omzetten. We zullen u dan ook blijven berichten over onze projecten, ideeën en standpunten.


Samen zijn we sterker

We beseffen maar al te goed dat je alleen wel sneller gaat, maar dat je samen verder geraakt. Dat is de dynamiek van een community, zoals we dat al vele jaren aantonen met de Stichting.

Kom erbij in 2023, we kijken al uit naar wat dit jaar ons te bieden heeft!

Mots clés

Articles recommandés