Federale begroting in één oogopslag

De federale begroting, dat zijn heel wat cijfers waar je makkelijk in verdwaalt. Om je de weg te helpen vinden, deelt de Bosa al langer regelmatig een handige infographic

Maar vanaf vandaag gaan ze nog een stap verder: een interactieve infographic aan die moet helpen om de verschillende cijfers nóg beter te begrijpen en er verbanden tussen te leggen.

De federale begroting omvat alle inkomsten en uitgaven van de federale overheid, bedoeld om haar beleid te voeren. Om deze belangrijke cijfers toegankelijker te maken, bieden ze al sinds eind 2021 op regelmatige tijdstippen een infographic over de begroting aan. Zo kan je in één oogopslag zien waar het geld vandaan komt en waar het naartoe gaat.

Interactieve variant​

Om je te helpen de federale begroting nóg beter te begrijpen, lanceren ze vandaag voor het eerst een interactieve versie van deze infographic. Hiermee kun je zelf bepaalde cijfers uitlichten en ontdekken wat erachter zit. Zo krijg je een nog duidelijker beeld van de federale begroting.

Benieuwd naar deze nieuwe infographic?

Ontdek hier op interactieve wijze de federale begroting voor 2024.

Meer info

Wil je meer weten over de federale begroting? Informeer je over de basisprincipes, de verschillende actoren die betrokken zijn bij begrotingsbeslissingen, cijfers en analyses, en het Europese begrotingskader.

Kom hier meer te weten.

Bron : Fod Bosa, november 2023

Mots clés