Flexi at work : hoe en waarom deze nieuwe onlinedienst gebruiken ?

De RSZ lanceert Flexi at work, de eerste onlinedienst die gebouwd is volgens de principes van e-Gov 3.0. De onlinedienst Flexi at work kadert binnen de tewerkstelling van flexi-jobbers.

Vanaf 2 december 2024 gebruikt u Flexi at work om de loongegevens van een flexi-jobber over te dragen naar de flexi-teller op mycareer.be.

Gegevens over flexilonen uploaden

Het uploaden van flexilonen via Flexi at work is een nieuwe verplichting. Werknemers en werkgevers hoeven geen bedrijfsvoorheffing te betalen op flexiwerk zolang de flexi-jobber niet meer verdient dan 12.000 euro per kalenderjaar. Uw flexi-jobbers hebben een teller in mycareer.be waarin ze zien hoe dicht ze die limiet benaderen. De nieuwe gegevensoverdracht van flexilonen voedt die teller.



De RSZ vraagt loongegevens normaal gezien op via de kwartaalaangifte DmfA, maar de aard van flexi-jobs vraagt om frequentere updates. Daarom laadt u nu gegevens over de flexilonen op in de onlinedienst Flexi at work, maximaal 5 kalenderdagen na het opstellen van de loonbrief.

Opgelet: u moet nog steeds een DmfA doen voor uw flexi-jobbers.

De onlinedienst Flexi at work gebruiken

U vindt de nieuwe onlinedienst Flexi at work op dit portaal. De onlinedienst is beveiligd, dus u moet zich aanmelden met uw eID of een andere digitale sleutel om hem te kunnen gebruiken.

De eerste onlinedienst binnen e-Gov 3.0

Flexi at work is de eerste onlinedienst van een nieuwe generatie, gebouwd volgens de principes van e-Gov 3.0. Dat is een project van digitale vernieuwing, met steun van de Europese Unie. De RSZ neemt de leiding in een project dat systemen biedt voor uw sociale administratie in een veranderende maatschappij. e-Gov 3.0 streeft naar een digitale dienstverlening die:

  • snel is,
  • flexibel is, en
  • intuïtief is

Hebt u een kleine onderneming?

Als u niet meer dan enkele flexi-jobbers hebt, dan doet u de gegevensoverdracht van flexilonen gemakkelijk zelf in de onlinedienst Flexi at work. Probeer de nieuwe gebruikerservaring uit!

U leest alles over flexi-jobs en de bijbehorende aangiften op de pagina’s van de onlinedienst Flexi at work.

Hebt u een grote onderneming?

Hebt u veel gegevensoverdrachten van flexilonen? Dan kunt u ook in dit nieuwe systeem nog steeds batchverzendingen doen. U gebruikt dan:

  • Dimona via gestructureerde berichten voor de aangifte van flexi-jobbers, en
  • Flexi at work via gestructureerde berichten voor het uploaden van de flexiloongegevens.

Lees meer over de batchverzending van flexilonen op de pagina Flexiloongegevens overdragen via batch.

Mots clés

Articles recommandés

Te laat op het werk door staking: recht op loon?

Lonen bedienden stijgen in januari 2025. Over wie ? Hoeveel ?

Loonindexering: terug naar normaal?