Het Brusselse Garantiefonds voor ondernemingen van de cultuur- en evenementensector is operationeel

De Brusselse regering keurde een besluit goed waarmee een Garantiefonds wordt opgericht voor de evenementensectoren, om de organisatoren te kunnen dekken voor financiële verliezen ten gevolge van het feit dat evenementen om gezondheidsredenen werden afgelast of uitgesteld of dat beperkingen werden opgelegd qua bezoekersaantallen.

Het organiseren van evenementen, congressen, concerten, ... In de huidige gezondheidscontext is het op touw zetten van dergelijke projecten een uitdaging. Het zijn echter wel grote sectoren in het leven van het Brussels Gewest en de economische aantrekkelijkheid ervan. Bovendien werden en blijven deze sectoren op economisch vlak bijzonder getroffen door de crisis.

Oogmerk ?

Het Garantiefonds is bedoeld voor elke Brusselse onderneming die op Brusselse bodem een evenement organiseert. Het evenement moet van tijdelijke aard zijn, moet tegen betaling voor het publiek toegankelijk zijn en verband houden met kunst, ontspanning of vrije tijd (hierbij inbegrepen de handelsbeurzen en congressen).

Indien beperkende gezondheidsmaatregelen worden opgelegd, kan met dit Fonds een deel van de financiële verliezen gedekt worden.

Toegang ?

Indien beperkende gezondheidsmaatregelen worden opgelegd, kan met dit Fonds een deel van de financiële verliezen gedekt worden.

  • Voor afgelaste evenementen: dekt het Fonds de uitgaven voor het evenement die niet teruggewonnen of geannuleerd kunnen worden, en dit, tot maximum 30% van het globale budget voor het evenement.
  • Voor uitgestelde evenementen: dekt het Fonds 90% van de uitgaven die niet overgedragen kunnen worden.
  • Voor evenementen waarvoor qua bezoekersaantallen beperkingen worden opgelegd : dekt het Fonds 100% van de terugbetalingen voor tickets die wegens de beperking van bezoekersaantallen terugbetaald moeten worden.

Bedrag ?

Voor elk van deze situaties zal het maximumbedrag van de garantie 150.000 euro bedragen, met een maximum van 750.000 euro per onderneming indien meerdere evenementen van dezelfde onderneming door het Garantiefonds moeten worden gedekt.


Aanvraag indienen ?

Meer informatie over de voorwaarden om in aanmerking te komen en het aanvraagformulier kunt u downloaden van de website van ST'ART.

Contact ?

Via e-mail garantie@start-invest.be (bij voorkeur) of telefonisch op het nummer 0479/86.90.77 (uitsluitend van maandag tot vrijdag van 9 u tot 12.30 u).​

Bron : 1819.brussels, 10 januari 2021

Mots clés

Articles recommandés

Twee derde van de woningen wordt door hun eigenaar bewoond

Bedrijfscashflow: hoe kun je die verbeteren?

Een vierde van de werkzame personen werkt buiten zijn of haar provincie van verblijf