KPMG en Odoo ondertekenen een partnerschap op de Belgische markt. Waarom is dit belangrijk?

​Originele tekst in het Engels

Grand-Rosière, BE - Een kleine revolutie staat op het punt om in juni 2022 de wereld van de accountants op zijn kop te zetten! Na intensief onderzoek heeft KPMG in België Odoo N.V. gekozen als zijn geprefereerde technologiepartner. Het Waalse bedrijf wist te overtuigen met zijn geavanceerde technologie, zijn inzicht in onze doelstellingen en zijn complete en geïntegreerde aanbod van bedrijfsapplicaties.

Digitalisering speelt een steeds belangrijkere rol in de goede werking en de concurrentiepositie van bedrijven. Het is dan ook van het grootste belang dat bedrijven zich uitrusten met de juiste software en hun processen voortdurend evalueren om een sterke positie te behouden. Door dit te doen, en door Odoo N.V. als softwarepartner te kiezen, hebben wij gekozen voor één enkel, volledig geïntegreerd platform dat een naadloze communicatie en een vlotte samenwerking met onze klanten mogelijk maakt, en vooral de automatisering van heel wat processen.

Kiezen voor Odoo als software betekende ook kiezen voor een bedrijf dat altijd voorop loopt in innovatie, zichzelf steeds opnieuw uitvindt en unieke functies integreert. Duizenden bedrijven worden geconfronteerd met een voortdurend veranderende industrie. Odoo N.V. heeft zich dan ook tot doel gesteld hen te begeleiden, de processen te begrijpen en de tools te ontwikkelen die ze nodig hebben. Deze visie ligt in lijn met de onze, want het is onze missie om onze klanten, ongeacht hun grootte, te voorzien van het advies en de digitale tools die ze nodig hebben om hun bedrijfsdoelstellingen succesvol te bereiken.

​Deze gedeelde visie zal resulteren in de inzet van digitale tools voor accountants om het accountantsberoep te helpen evolueren. De boekhoudmodule van Odoo en in het bijzonder de slimme herkenningsfunctie en artificiële intelligentie zijn belangrijke troeven, net als de mogelijkheid om een brede waaier van business apps te integreren. Deze elementen maken het mogelijk om repetitieve taken te automatiseren en aanzienlijke tijd- en productiviteitsbesparingen te realiseren, wat leidt tot heroriëntatie van prioriteiten rond de kernactiviteiten van de accountant. "De wereld van de accountancy is aan het veranderen, betere en snellere dienstverlening is de volgende belangrijke stap in de evolutie. We hebben de ervaring en vertrouwde expertise van KPMG gecombineerd met de baanbrekende technologie van Odoo om klanten en prospects te helpen hun bedrijfsvoering te vereenvoudigen, waaronder realtime boekhouden dat altijd en overal beschikbaar is. Samen zijn KPMG en Odoo als geen ander in staat om een revolutie teweeg te brengen in de moderne boekhouding", zegt Wim Van den Brande, Head of Tax, Legal and Accountancy van KPMG in België.

Met dit in het achterhoofd hebben we besloten om het hier niet bij te laten, maar om samen nog verder te gaan, met KPMG in België als voorkeurspartner voor Odoo N.V. In de praktijk zullen we expertise leveren aan Odoo N.V. en haar gebruikers tijdens de implementatie van de boekhoudsoftware. Daarnaast zullen wij ook bijdragen aan de verbetering van de Odoo Accounting module! Daarnaast kunnen, om klanten een optimale ervaring te bieden, andere modules van de Odoo-suite worden ingezet om alle bedrijfsprocessen in één oplossing samen te brengen. "KPMG is er trots op om Odoo's preferred accounting partner te zijn. Samen zullen we onze klanten oplossingen bieden die beter zijn aangepast aan een complexe digitale realiteit. Door onze gedeelde expertise, waarden, passie voor technologie en toewijding aan klanten te combineren, zullen we bedrijven helpen te bloeien, zich te concentreren op hun kernactiviteiten en administratieve lasten te elimineren. Ik ben meer dan verheugd deze alliantie tot een goed einde te zien komen," besluit Harry Van Donink, CEO van KPMG België.

Mots clés

Articles recommandés

Lancering van de Belgische digitale portefeuille: de MyGov.be-applicatie

Beloven, beloven, beloven…

Voorzichtig succes van flexi-jobs in nieuwe sectoren -grote belangstelling van gepensioneerden voor de formule