Odoo S.A. kondigt investering van € 150 miljoen aan van General Atlantic ter ondersteuning van de aanhoudende wereldwijde groei

We kijken ernaar uit om samen te werken, terwijl we beginnen aan een spannend avontuur om Odoo's aanwezigheid wereldwijd uit te breiden!

Odoo S.A., een toonaangevend leverancier van open-source geïntegreerde zakelijke applicaties voor kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's), kondigde vandaag aan dat het een strategische investering van ongeveer € 150 miljoen ontvangen heeft van General Atlantic, een toonaangevend mondiale verstrekker van groei-kapitaal. Odoo S.A. is van plan om samen te werken met General Atlantic om de aanhoudende wereldwijde expansie van het bedrijf te ondersteunen.

Opgericht in 2002 door CEO Fabien Pinckaers, Odoo heeft de wereldwijde productiviteitssoftwaremarkt voor kmo's verstoord. Odoo's "open core"-filosofie hebben de ontwikkelaars van de community reeds in staat gesteld om zowat 40.000 applicaties voor bedrijfsfuncties te creëren, waaronder Financiën, Verkoop, Personeelsbeheer en Marketing, waardoor het één van de grootste zakelijke app-store ter wereld is. Met Odoo kunnen kmo's hun softwareleveranciers consolideren in één geïntegreerde suite tegen een betaalbare prijs, in plaats van een fortuin te betalen aan individuele oplossingen. De unieke geïntegreerde codebase van het bedrijf zorgt ook voor een naadloze gegevensopdracht en interoperabiliteit tussen apps, waardoor tijd en geld wordt bespaard en de activiteiten worden gestroomlijnd.

De all-in-one-aanpak van Odoo heeft weerklank gevonden bij kmo's over de hele wereld, met consistent sterke feedback van klanten en partners. Met 16 kantoren gespreid over de wereld die meer dan 50.000 betalende klanten in meer dan 200 landen bedienen, verkeert Odoo in een strategische positie om te profiteren van de groeiende ERP-marktkans, die naar verwachting in 2029 meer dan $ 90 miljard zal bedragen.

"We zijn trots op wat Odoo heeft bereikt. We bieden al een breed scala aan zakelijk apps aan om aan al de bedrijfsbehoeften van kleine en middelgrote ondernemingen te voldoen en we blijven continu innoveren," zegt Fabien Pinckaers, oprichter en CEO van Odoo. "Het partnerschap van General Atlantic, hun wereldwijd platform en hun software-ervaring zullen van grote invloed zijn terwijl we ons richten op een mondiale duurzame strategische groei."

We geloven dat Odoo's unieke waardevoorstel voor kmo's, samen met zijn wereldwijde partnernetwerk en toewijding aan productinnovatie, een duidelijk kader biedt voor aanhoudende groei,” aldus Tom Hussey, Principal bij General Atlantic. “Odoo biedt ondernemers een krachtige geïntegreerde suite van producten tegen een fractie van de kostprijs van punctuele oplossingen. We kijken ernaar uit om het team van Odoo te helpen om hun wereldwijde groeikansen te grijpen.

Odoo is veel meer dan een ERP en heeft het potentieel om wereldleader in zijn categorie te worden. We zijn verheugd om General Atlantic te verwelkomen als partner voor deze volgende groeifase. Wallonie Entreprendre, als belangrijke institutionele investeerder sinds 2014, heeft zijn missie om schaalvergroting mogelijk te maken volledig waargemaakt en zal Odoo als referentieaandeelhouder blijven ondersteunen,” aldus Damien Lourtie, CFO bij Wallonie Entreprendre

Morgan Stanley en BNP Paribas Fortis dienden als financieel adviseurs van General Atlantic.



General Atlantic is een toonaangevend wereldwijde verstrekker van groei-kapitaal en heeft, over de jaren heen, meer van vier decennia ervaring in het verstrekken van kapitaal en strategische ondersteuning aan meer van 500 groeibedrijven. Het bedrijf, opgericht in 1980 met als doel om samen te werken met visionaire ondernemers en een blijvende impact te hebben, combineert een coöperatieve wereldwijde aanpak, sectorspecifieke expertise, een langetermijninvesteringshorizon en een diepgaand begrip van groeimotoren om samen te werken met geweldige ondernemers en managementteams en innovatieve bedrijven op te schalen over de hele wereld.

Per 31 maart 2023, General Atlantic heeft meer dan $ 75 miljard aan activa onder beheer, voor alle producten samen, en meer dan 220 investeringsprofessionals in New York, Amsterdam, Beijing, Hong Kong, Jakarta, Londen, Mexico-Stad, Miami, Mumbai, München, San Francisco, São Paulo, Shanghai, Singapore, Stamford en Tel Aviv.

Mots clés

Articles recommandés

Milieubelasting is niet alleen een geldlade !

Vastgoedprijzen: wat zijn de trends in 2023?

Zelfs justitie kan bijdragen aan productiviteitsgroei