Openbare raadpleging - nationaal beleidskader AFIR

De Europese AFIR-verordening (Alternative Fuel infrastructure regulation) die op 13 september 2023 is aangenomen, verplicht elke lidstaat om een ontwerp van nationaal beleidskader op te stellen voor de ontwikkeling van de markt voor alternatieve brandstoffen in de transportsector en de aanleg van de bijbehorende infrastructuur (art. 14). Dit ontwerp moet uiterlijk op 31-12-2024 bij de Commissie worden ingediend. Het definitieve kader moet ingediend worden tegen 31-12-2025.

Ins en outs

Dit kader bevat een beoordeling van de huidige toestand en de toekomstige ontwikkeling van de markt voor alternatieve brandstoffen in de vervoersector, evenals de ontwikkeling van een aan deze brandstoffen aangepaste infrastructuur. Het kader bevat ook de geplande en goedgekeurde maatregelen om de invoering van aan deze alternatieve brandstoffen aangepaste infrastructuur aan te moedigen en te vergemakkelijken.

Openbare raadpleging

Artikel 14, lid 3, van de AFIR-verordening benadrukt de noodzaak om het nationale beleidskader aan een openbare raadpleging te onderwerpen, zodat rekening kan worden gehouden met eventuele opmerkingen en verbeterpunten voordat het kader aan de Europese Commissie wordt voorgelegd.

Deze openbare raadpleging loopt daarom van 09/10/2024 tot 04/11/2024, om 17:00 (CET).

Opmerkingen en feedback over dit nationale beleidskader kunnen naar het volgende e-mailadres worden gestuurd NationalPolicyFramework.consultation@mobilit.fgov.be.

Geef hierbij aan voor welke organisatie/bedrijf u reageert of dat u privé reageert.

Mots clés

Articles recommandés

CrossRoads France-Wallonie-Vlaanderen kondigt eerste oproep aan

Koolstof- en energiebelastingen: knelpunten 2024

Cybersecurity: nieuwe regels voor kritieke EU netwerken?