Verlenging van de deadline om de corona ondersteuningspremie aanvragen

De oorspronkelijke deadline (15 augustus) is verlengd !
Je hebt nog tijd tot 31 augustus 2020 om deze premie online aan te vragen.

Langdurige impact op omzet

Veel ondernemingen zien een langdurige impact van de coronacrisis op de omzet. Zeker voor de sector van de evenementen is de impact nog steeds heel groot. Ook voor bedrijven en winkels die recent opnieuw heropend zijn, is het effect op de omzet op dit moment niet te onderschatten omdat ze capaciteitsbeperkingen moeten naleven.

Daarom voorziet de Vlaamse Regering aanvullend een corona ondersteuningspremie van € 2000. Die kan je vanaf vandaag aanvragen via www.vlaio.be/coronaondersteuningspremie.

Check de voorwaarden

De extra premie kan gelden voor alle ondernemingen die in aanmerking kwamen voor de eerste compensatiepremie én voor ondernemingen die een beroep konden doen op de hinderpremie en ondertussen opnieuw open zijn. De voorwaarde is een omzetverlies van minstens 60% in een periode van 1 maand vanaf de heropening ten opzichte van een referentieperiode vorig jaar.

Voor winkels gaat het om de periode van 11 mei tot 11 juni, voor horeca ondernemingen bijvoorbeeld gaat het om de periode van 8 juni tot 8 juli. Het omzetverlies moet aangetoond kunnen worden aan de hand van dagontvangsten, geleverde prestaties of de tijdsregistratie. Daarnaast moet de onderneming ook effectief openen en de activiteiten heropstarten.

Meer info over alle voorwaarden vind je op deze website

Bron; Vlaio, 11 augustus 2020


   Tags

   • Vlaams agentschap Innoveren & Ondernemen
   • ondersteuning
   • premie