Visma betreedt Frankrijk door overname van cloud boekhoudsoftwarebedrijf Inqom

Visma | Originele tekst in het Engels

Visma, een van Europa's toonaangevende leveranciers van bedrijfskritische software, heeft een overeenkomst getekend voor de overname van het in Parijs gevestigde Inqom.

Inqom biedt software aan die boekhoudprocessen automatiseert door middel van kunstmatige intelligentie, en heeft een team van bijna 100 professionals in dienst.

Een succesvolle transactie zal Visma's eerste markttoetreding in Frankrijk betekenen, waarmee de aanwezigheid van het bedrijf wordt uitgebreid naar 29 landen in Europa en Latijns-Amerika.

"We zijn verheugd om onze komst naar de Franse markt aan te kondigen door te investeren in Inqom. Net als Visma ontwikkelen zij unieke technologie om klanten te helpen efficiënter en concurrerender te worden. Met deze overname zetten we onze ambitieuze groeistrategie door, zowel in bestaande als in nieuwe markten", zegt Merete Hverven, CEO van Visma.

Groot groeipotentieel in Frankrijk

Visma is vanuit Scandinavië uitgegroeid tot een van Europa's grootste leveranciers van cloud-delivered software as a service (SaaS) aan de private en publieke sector, met een bijzondere focus op Accounting ERP, HRM en eGovernment software.
Europese tech-ondernemers, met vitale en innovatieve cloudoplossingen, zien Visma steeds vaker als de voorkeurspartner om hun bedrijven naar een hoger niveau te tillen.

"De industriële ondersteuning van Visma zal nieuwe en belangrijke marktkansen openen, en we zien een groot groeipotentieel in Frankrijk in de toekomst. Accountantskantoren staan onder toenemende druk om complexe en tijdrovende processen te automatiseren, zowel om nieuw talent aan te trekken als om te kunnen blijven voldoen aan de stijgende eisen van hun eigen klanten. Wij hebben de tools die hen daarbij kunnen helpen", zegt Romain Passilly, CEO van Inqom.

Het huidige managementteam van Inqom blijft aan en het bedrijf zal zijn producten onder dezelfde merknaam blijven ontwikkelen en op de markt brengen, in lijn met het autonome bestuursmodel van Visma.

Visma rapporteerde in 2021 recordomzet en EBITDA van respectievelijk 2,1 miljard en 590 miljoen euro. Inqom wordt Visma's 31e overname tot nu toe in 2022, vergeleken met 42 in totaal in 2021.

Mots clés