Visma zet zijn offensief in België voort met een nieuwe overname van €300 miljoen : Silverfin!

Visma versterkt zijn positie als Europese kampioen in cloud accounting met de overname van Silverfin, een bedrijf dat in 2013 werd opgericht in Gent en dat onder zijn klanten de Big 4 en 28 van de 30 grootste accountantskantoren van het land telt. Silverfin biedt een innovatief cloud platform aan dat financiële gegevens centraliseert, standaardiseert en analyseert. Dankzij dit platform kunnen accountants hun efficiëntie, kwaliteit en rentabiliteit verhogen, terwijl ze ook adviesdiensten met toegevoegde waarde aan hun klanten aanbieden.

Het platform van Silverfin bestaat uit vier sleutelfuncties: Fullsight, Hindsight, Insight en Foresight. Fullsight maakt het mogelijk om toegang te krijgen tot alle gegevens van de klanten in één beveiligde en bijgewerkte ruimte. Hindsight maakt het mogelijk om de gebruikelijke boekhoudkundige workflows te automatiseren, zoals het opstellen van de rekeningen, de fiscaliteit, enz. Insight maakt het mogelijk om de gegevens te analyseren en rapporten te produceren voor benchmarking en trendidentificatie. Foresight maakt het mogelijk om de behoeften en kansen van de klanten te anticiperen dankzij scenario's en simulaties.

De overname vergroot aanzienlijk de aanwezigheid van Visma in de Belgische softwaresector en versterkt ook de positie van de groep als Europese kampioen in cloud accounting software. Visma heeft nu zeven Belgische bedrijven in zijn portefeuille, waaronder Yuki, Syneton, UseItGroup, ionProjects, TeamLeader en Beeple.

"Silverfin biedt accountants de technologie en tools die ze nodig hebben om beter te presteren, zowel voor zichzelf als voor hun klanten, wat van Silverfin een ideale partner voor Visma maakt. We kijken ernaar uit om hun groei te ondersteunen en te versnellen", zegt Merete Hverven, CEO van Visma.

"We zijn verheugd om ons aan te sluiten bij Visma, een van de wereldleiders op het gebied van cloud computing. We delen een gemeenschappelijke visie op technologische innovatie en klantgerichtheid. We zijn ervan overtuigd dat deze alliantie ons in staat zal stellen onze positie op de Europese markt te versterken en nog meer waarde te bieden aan onze klanten", zeggen Tim Vandecasteele en Joris Van Der Gucht, medeoprichters van Silverfin.

Visma en Silverfin delen ook een gemeenschappelijke ambitie op het gebied van kunstmatige intelligentie. Beide bedrijven investeren in onderzoek en ontwikkeling om AI te integreren in hun producten en diensten. Het doel is om AI te gebruiken om repetitieve taken te automatiseren, de kwaliteit van de gegevens te verbeteren, anomalieën op te sporen, gepersonaliseerde aanbevelingen te geven en relevante inzichten te genereren.

Silverfin beschikt over een toegewijd AI-team, bestaande uit academische onderzoekers en ervaren ingenieurs. Dit team werkt samen met gerenommeerde universiteiten zoals de KU Leuven of de Universiteit Gent om innovatieve oplossingen op basis van AI te ontwikkelen. Onder deze oplossingen bevinden zich de Silverfin Assistant, die accountants helpt om automatisch boekhoudkundige modellen in te vullen op basis van financiële gegevens, en de Mapping AI, die automatisch gegevens verbindt die afkomstig zijn van verschillende boekhoudsystemen.

Visma beschikt ook over een sterke expertise op het gebied van AI, die het toepast op verschillende domeinen zoals elektronische facturatie, human resources management of cyberbeveiliging. Visma heeft onlangs Visma AI Labs gelanceerd, een centrum van uitmuntendheid dat zich toelegt op AI en dat meer dan 100 AI-experts samenbrengt uit verschillende filialen van de groep. Visma AI Labs heeft tot doel de adoptie van AI binnen de groep te versnellen en synergieën te creëren tussen de verschillende business units.

Door hun krachten en competenties op het gebied van AI te bundelen, willen Visma en Silverfin de accountants een optimale gebruikerservaring bieden en hen in staat stellen zich te concentreren op activiteiten met een hoge toegevoegde waarde.

Mots clés

Articles recommandés

Loontransparantie : wie verdient hoeveel ?

Inflatie in stijging : 4,9% in april ten opzichte van 3,8% in maart en 3,6% in februari.

April 2024 : 925 faillissementen worden door de ondernemingsrechtbanken geregistreerd.