Vraag nu de corona ondersteuningspremie aan

De beperkende maatregelen die opgelegd werden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werken voor veel ondernemingen nog steeds door. Daarom krijgen ondernemers met een groot omzetverlies een aanvullende corona ondersteuningspremie van € 2000. Die kan je bij VLAIO aanvragen.

Opgelet, je moet deze premie vóór 15 augustus 2020 aanvragen!
Vraag hier de corona ondersteuningspremie aan !

Langdurige impact op omzet

Veel ondernemingen zien een langdurige impact van de coronacrisis op de omzet. Zeker voor de sector van de evenementen is de impact nog steeds heel groot. Ook voor bedrijven en winkels die recent opnieuw heropend zijn, is het effect op de omzet op dit moment niet te onderschatten omdat ze capaciteitsbeperkingen moeten naleven.

Daarom voorziet de Vlaamse Regering aanvullend een corona ondersteuningspremie van € 2000. Die kan je vanaf vandaag aanvragen via www.vlaio.be/coronaondersteuningspremie.

Check de voorwaarden

De extra premie kan gelden voor alle ondernemingen die in aanmerking kwamen voor de eerste compensatiepremie én voor ondernemingen die een beroep konden doen op de hinderpremie en ondertussen opnieuw open zijn. De voorwaarde is een omzetverlies van minstens 60% in een periode van 1 maand vanaf de heropening ten opzichte van een referentieperiode vorig jaar.

Voor winkels gaat het om de periode van 11 mei tot 11 juni, voor horeca ondernemingen bijvoorbeeld gaat het om de periode van 8 juni tot 8 juli. Het omzetverlies moet aangetoond kunnen worden aan de hand van dagontvangsten, geleverde prestaties of de tijdsregistratie. Daarnaast moet de onderneming ook effectief openen en de activiteiten heropstarten.

Meer info over alle voorwaarden vind je op deze website.

Deadline: 15 augustus 2020

Let op: deze ondersteuningspremie moet je uiterlijk op 15 augustus 2020 online aanvragen!

Bron: Vlaio

   Tags

   • Coronavirus
   • Ondernemers
   • groot omzetverlies
   • ondersteuningspremie