'Coronacrisis maakt balans tussen compliance en continuïteit lastig'

Organisaties vinden het door de coronacrisis vaak moeilijk om de juiste balans te vinden tussen compliance en de continuïteit van een onderneming. Dat is een van de conclusies van advies- en onderzoeksbureau Aon in het rapport 'Helping Organizations Chart a Course to the New Better', een wereldwijd onderzoek naar de manier waarop organisaties hebben gereageerd op de coronapandemie.








> Download Aon-rapport


Helping Organizations Chart a Course to the New Better'




"Het blijkt voor organisaties erg lastig om door te gaan met de interconnectiviteit van risico's. Daarnaast blijkt het dilemma van het strikt voldoen aan de nieuwe wet- en regelgeving en het pure overleven in deze lastige tijden moeilijk."


Naast de balans tussen compliance en continuïteit kwamen er nog enkele andere thema's bovendrijven die bij Nederlandse ondernemingen centraal staan: "Op het gebied van gezondheid en veiligheid werd bijvoorbeeld het opzetten van eigen testfaciliteiten genoemd om te voorkomen dat een compleet team in quarantaine moet worden geplaatst wanneer één medewerker besmet raakt met het coronavirus.Het belang van lokale oplossingen werd ook vaak genoemd. Voor multinationals blijkt het lastig om zich aan te passen door de vele verschillen in landelijke wet- en regelgeving rondom het virus. Een one-size-fits-all-aanpak werkt daarom niet, lokale plannen om de terugkeer naar kantoor mogelijk te maken zijn cruciaal."


Een ander belangrijk thema was het belang van het vinden en houden van connectie met werknemers. "Hoe zorg je dat medewerkers en het bedrijf zich verbonden blijven voelen? Thema's als de organisatiecultuur en loyaliteit van werknemers kwamen in deze tijd van het thuiswerken bovendrijven en worden gezien als cruciaal om het voortbestaan van organisaties te waarborgen", aldus Aon.


Bron


NBA-platform voor accountants en financials, nieuws, 8 december 2020- 'Coronacrisis maakt balans tussen compliance en continuïteit lastig'








Mots clés

Articles recommandés

Zich voor te bereiden op de inwerkingtreding van de Europese DORA-verordening !

Verplichte statutenwijziging vennootschappen: een derde van de ondernemers ondernam al actie

De FSMA lanceert 20 projecten voor de toekomst