Coronavirus : waar beschermingsmateriaal vinden ?

De Nationale Veiligheidsraad heeft groen licht gegeven om fase 1b van de afbouwstrategie op te starten waardoor de winkels op 11 mei opnieuw kunnen openen. Deze heropening vereist wel dat de veiligheidsmaatregelen, waaronder social distancing, worden gerespecteerd. Daarnaast is het ook belangrijk om te beschikken over het nodige beschermingsmateriaal om niet alleen jezelf te beschermen maar ook je werknemers en je klanten....

Om je te helpen bij het vinden van nuttige informatie en de nodige uitrusting, delen 1819 en hub.brussels enkele referenties en potentiële leveranciers[1].



MONDMASKERS

Het dragen van een mondmasker is sterk aanbevolen en in bepaalde omstandigheden zelfs verplicht. Allemaal goed en wel, maar dan moet je weliswaar over een mondmasker beschikken en weten hoe je dat op een correcte manier dient te gebruiken. Waarom en onder welke omstandigheden moet je een mondmasker dragen, hoe moet je dat aandoen en onderhouden, ... allemaal vragen die iedereen zich stelt. Deze referentiesite beantwoordt al je vragen daaromtrent.


Ben je van plan een stoffen mondmasker te maken voor jezelf of je vrienden ? Dan is het belangrijk dat je de nodige aanbevelingen volgt zodat het masker je maximaal beschermt. De volgende twee sites leggen je uit hoe je dat moet aanpakken :


WAAR KAN JE DE NODIGE UITRUSTING VINDEN?
MASKERS

In de afgelopen weken zijn er talrijke individuele en collectieve initiatieven gelanceerd om tegemoet te komen aan de behoeften van de burgers. Hoewel ze erg in trek zijn en misschien overbevraagd, kan je eventueel via hen maskers bekomen. We hebben heel wat van deze initiatieven kunnen identificeren en bundelen. Hier zijn een paar voorbeelden :


Hieronder vind je de lijst van ateliers en producenten van maskers die akkoord zijn gegaan met de vermelding van hun gegevens in dit artikel :

Naam - contact


Ateliers Orybany - info@orybany.com

B-Save - 0495/36.35.08

MedaBright - ilyes@medabright.com

Isatio - jordi.tio@isatio.com

Jpro - www.jpro.be

Solutions iD - Be.Belge - ifranses@solutionsid.be

Françoise Pendville - francoise.pendville@gmail.com

Gotex - info@tissugotex.be

Mulieris - info@mulieris.be

PEL TEXTILES - womendreamsroj@gmail.com

Violetina Vêtements - violetina.vetements@gmail.com

De Ateliers - deateliers@dewelvaartkapoen.be

Itzel Lusenti - 0487 90 82 15



BESCHERMWANDEN VOOR BALIES, ONTHAAL, WERKPLEKKEN

Om jezelf en je klanten te beschermen kan je - naast afstand bewaren, een mondmasker dragen en elk fysiek contact vermijden - nog bijkomende beschermaatregelen voorzien zoals scheidingswanden in plexiglas of glas. Deze oplossingen vallen echter nogal duur uit en de nodige materialen blijken niet altijd meer beschikbaar.

Op de site www.wandman.be kan je niettemin oplossingen in plexiglas terugvinden die nuttig kunnen zijn voor winkels, kantoren,.... Ook MedaBright biedt maskers, gels, stickers voor bewegwijzering, plexi-platen, gelaatsschermen enz, aan…


GELAATSSCHERMEN

Gelaatsschermen kan een nuttige beschermingsmaatregel zijn indien u rechtstreeks of nauw contact hebt met klanten. Hierbij enkele mogelijke leveranciers :


HYDROALCOHOLISCHE GELS EN OPLOSSINGEN

Handen wassen met water en zeep blijft de essentiële hygiënemaatregel. Het kan dus nuttig zijn om hydro-alcoholische oplossingen in stock te hebben of beschikbaar te stellen. Wees voorzichtig, want niet alle gels zijn even effectief. De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt hydroalcoholische gels aan die ten minste 70% alcohol bevattenl[2]. Je vindt hier een lijst van erkende producenten.


COMMUNICATIEMATERIAAL

Om je klanten de juiste handelingen in herinnering te brengen, kan je op deze site alle campagnemateriaal downloaden : https://www.info-coronavirus.be/en/campagne/


WIL JE JE STEENTJE BIJDRAGEN?

Indien je wil, kan je bijdragen aan burgerinitiatieven door materiaal of technische expertise in te brengen.

  • Wil je mondmaskers maken? Vul dan dit formulier in.
  • Wil je uitrustingen of expertise inbrengen? Vul dan dit formulier in.


[1] Deze lijst van leveranciers is niet uitputtend en valt niet onder de verantwoordelijkheid van 1819 of hub.brussels. Deze lijst wordt u enkel ter informatie meegedeeld, om de identificatie van de leveranciers die aan uw behoeften kunnen voldoen te vergemakkelijken. Wij vestigen uw aandacht op het feit dat deze leveranciers de kwaliteit van de aan u geleverde producten moeten kunnen garanderen.

[2]https://www.health.belgium.be/nl/covid-19-tijdelijke-toelatingen



Mots clés

Articles recommandés

Mondmaskers en hydroalcoholische gel : 6 %: verlengd tot en met 31 december 2022

Verlenging van het verlaagd btw-tarief voor mondmaskers en hydroalcoholische gels

Code oranje vanaf 18 februari : dit betekent concreet ...