Credendo versterkt haar steun aan Belgische bedrijven die internationaal actief zijn

  • Credendo versterkt haar steun aan bedrijven die internationaal actief zijn
  • Naast kredietverzekering, verzekeringen voor investeringen in het buitenland en directe financiering, biedt Credendo ook financiële garanties aan voor banken die een krediet verstrekken aan Belgische bedrijven die internationaal actief zijn
  • Credendo biedt vanaf vandaag een nieuwe bijkomende financiële garantie aan, de ‘Credendo Bridge Guarantee’
  • Deze garantie dekt overbruggingskredieten met een looptijd van maximaal één jaar, die verstrekt worden aan Belgische bedrijven met internationale activiteiten


De Belgische economie is een van de meest open economieën ter wereld en de export van België vertegenwoordigt meer dan 85% van het bbp. Het is dan ook cruciaal om de Belgische bedrijven die internationaal actief zijn te ondersteunen tijdens de covid-19-crisis.

In dat kader versterkt Credendo, de Belgische openbare kredietverzekeringsmaatschappij, haar steun aan de Belgische exporterende bedrijven door een nieuwe financiële garantie aan te bieden, de ‘Credendo Bridge Guarantee’ voor banken die een krediet verstrekken aan deze bedrijven.

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de ‘Credendo Bridge Guarantee’:


  • de garantie wordt uitgegeven ten gunste van een bank;
  • de garantie, met een looptijd van maximaal één jaar, werd ontwikkeld voor de dekking van overbruggingskredieten die verstrekt worden aan Belgische bedrijven die internationaal actief zijn;
  • de garantie dekt 80% van het risico van de bank met een bovengrens van 10 miljoen euro per bedrijf;
  • bedrijven die reeds in moeilijkheden verkeerden vóór de crisis of die toegang hebben tot andere steunmaatregelen kunnen geen gebruik maken van de versterkte financiële garantie.


De banken zijn vertrouwd met het financiële-garantieproduct van Credendo. Dankzij deze garantie kunnen bedrijven gemakkelijker een krediet verkrijgen, de kredietlimieten kunnen hoger liggen en de bank die het krediet verstrekt heeft het voordeel van extra capaciteit en comfort. De ‘Credendo Bridge Guarantee’ kan dus kort na de goedkeuring door de Europese Commissie in werking treden. De praktische toepassingsmodaliteiten zullen in de eerste plaats worden aangewend voor de kmo’s.


Naast de financiële garanties, biedt Credendo Belgische bedrijven die actief zijn op internationaal vlak kredietverzekeringen aan, verzekeringen voor investeringen in het buitenland en formules van directe financiering voor kmo’s.


Perscontact
Nabil Jijakli
Group Deputy CEO
Montoyerstraat 3
1000 Brussel, België
E n.jijakli@credendo.com
M +32 478 25 11 33


Bron; Credendo

Mots clés

Articles recommandés

Met deze tips shop je online zonder zorgen

Stijging van de wettelijke maximale tarieven voor bepaalde consumentenkredieten

Snel geld nodig? Let op voor valse kredieten