Een kadastraal uittreksel nodig? Vraag uw uitttreksel aan via MyMinfin

Bij de FOD Financiën breiden we onze digitale dienstverlening verder uit. Vanaf vandaag kunt u online kadastrale uittreksels aanvragen. De lijst van beschikbare producten en de tarieven die van toepassing zijn, wijzigen ook.


Digitaal een kadastraal uittreksel aanvragen

U kunt uw kadastraal uittreksel aanvragen via MyMinfin (Pro).


  • Klik in ‘Mijn vermogen’ op ‘Online kadastrale uittreksels’ en doorloop de verschillende stappen


U betaalt meteen online (Bancontact) en krijgt het uittreksel via MyMinfin. Wie een aanvraag op papier wil indienen, moet daarvoor het formulier ‘Aanvraag uittreksels uit de kadastrale documentatie’ gebruiken. Dat formulier is beschikbaar op onze website.


Goedkoper, soms zelfs gratis

De kadastrale uittreksels die u online aanvraagt in MyMinfin zijn goedkoper dan de uittreksels die u op papier aanvraagt. De reden daarvoor is eenvoudig: de online aangevraagde en betaalde uittreksels worden voor het merendeel automatisch afgeleverd en vragen geen tussenkomst meer van een medewerker.


Een kadastraal uittreksel dat over uw eigen goederen gaat, is altijd gratis, zowel voor particulieren als voor professionelen.


Hieronder vindt u de tabel met de nieuwe bedragen.


Sneller


Als u via het papieren formulier een kadastraal uittreksel aanvraagt, duurt het al gauw 10 werkdagen voordat het uittreksel bij u thuis in de bus zit. Als u het uittreksel aanvraagt via MyMinfin, zit het meestal na 48 uur in uw MyFinBox, uw persoonlijke mailbox in de rubriek ‘Mijn berichten’ van MyMinfin.


Geen uittreksels uit het plan meer


Onze diensten Uittreksels leveren geen uittreksels uit het plan meer af.


Via de toepassing CadGIS kunt u het kadastraal plan gratis raadplegen en er een afdruk van maken.


Bovendien is het kadastraal plan ook als open data beschikbaar.





Bron

Mots clés

Articles recommandés