Een performante website: waarom is dat zo belangrijk?

Een website: absoluut noodzakelijk!

Belgen zijn enorm aanwezig op het web, zo blijkt uit statistieken. Meer dan 6 Belgen op 10 (62 %) zijn dagelijks aanwezig op sociale media. Onder de16-24-jarigen, betreft het een 80 %. Dat leren we uit de resultaten van de enquête naar het ICT-gebruik bij huishoudens, die Statbel, het Belgische statistiekbureau, jaarlijks organiseert.

Volgens Statbel zijn Belgen zeer actief op internet: voor 87 % van de Belgen is het een dagelijkse bezigheid.

Meer dan 9 op de 10 Belgen (92 %) stuurt en ontvangt mails. Zij kopen, consumeren en werken online, en gebruiken de cloud om gegevens te bewaren. Bedrijven als Amazon, iTunes en Uber zijn slechts een klein staaltje van digitale oplossingen die ontstonden om aan de behoeften van klanten te voldoen. Zij zijn het bewijs van de digitalisering van de economie, die steeds sneller evolueert, en tonen aan hoe de combinatie van technologie, consumentengedrag en handel samen kunnen leiden tot een krachtig nieuw model.

Interessante weetjes voor wie nog niet over een website beschikt!

De uitbouw of herwerking van uw website is essentieel om te worden opgemerkt door prospects, en biedt bijkomend zichtbaarheid.
Een website moet u bekijken in een ruimere marketing- en commerciële strategie. Een website is een van de bestaande communicatiekanalen, naast de traditionele promotiemiddelen, zoals uw aanwezigheid in een beroepsregister of de deelname aan een beurs.

Uw website is het uithangbord van uw onderneming, en biedt de mogelijkheid om een vast cliënteel uit te bouwen.

U kan bijvoorbeeld actuele artikels publiceren: informatie over uw sector, uw beroep, uw onderneming... U kan bezoekers ook aanbieden zich in te schrijven voor een nieuwsbrief, om zo met u in contact te blijven!

Een mogelijkheid om te differentiëren!

In bepaalde marktsegmenten is het dienstenaanbod erg vergelijkbaar. Accountantskantoren zullen bijvoorbeeld allemaal boekhouddiensten aanbieden. Websites van accountantskantoren zullen dan ook op een vergelijkbare manier hun expertise en vakgebieden aanprijzen. Het is erg belangrijk om hier het verschil te maken! En dat kan door bijvoorbeeld uw identiteit te vertalen naar uw website. Als u niet weet hoe daaraan te beginnen, kan u volgende vragen als richtlijn gebruiken:
 • Regionale aanwezigheid?
 • Sectoriële specialisatie?
 • Traditionele knowhow?
 • Aantrekkelijke prijzen?
 • Specifieke dienstverlening?
 • Gepersonaliseerde begeleiding?
Aanbevelingen of quotes van tevreden cliënten kunnen hier ook een verschil maken tussen uw website en die van een concurrent.

Vergeet de vindbaarheid van uw website niet!

De vindbaarheid van uw website is essentieel opdat cliënten en prospects u kunnen terugvinden via de zoekmotor! En als dat niet meteen tot uw competenties behoort, kan u hiervoor best een beroep doen op een gespecialiseerde firma!

Tamtam biedt u aan:

Tamtam Blog geeft u de mogelijkheid om in enkele muisklikken een blog op te maken.
Het voordeel hiervan is dat u vervolgens uw artikels kan linken aan externe artikels die u heeft verzameld voor uw lezers.
Uw content en bijhorende artikels kunnen eenvoudig worden gelinkt aan een website, waardoor u tegen een lage kost heel wat dynamiek verkrijgt.

   Tags

   • Blog
   • SEO
   • Websites
   • vindbaarheid
   • zichtbaarheid