Eindelijk vakantie… of toch niet voor iedereen!

Wist u dat bijna 60% van de eigenaars van kleine ondernemingen deze zomer aan het werk blijft? Sommigen omdat de zomer een drukke periode is voor hun bedrijf, anderen vanwege een schuldgevoel: de kapitein verlaat het schip niet!

Slechts 4% van hen neemt drie weken vakantie, 8% neemt twee weken en 23% neemt een korte week vrij.

Het kan moeilijk zijn om even gas terug te nemen, want rekeningen, de RSZ en de btw, bijvoorbeeld, wachten niet. Toch kan het niet nemen van vakantie uiterst schadelijk zijn voor de gezondheid van de eigenaar van een KMO.

Als u ondanks alles besloten hebt om deze zomer te werken, maak dan gebruik van de gelegenheid om het rustiger aan te doen en na te denken over wat u zou kunnen doen om de gezondheid van uw bedrijf te verbeteren.

In de eerste zes maanden van het jaar bent u waarschijnlijk geconfronteerd met situaties die u in haast hebt opgelost door alleen aan de symptomen te werken en niet noodzakelijk aan de oorzaken. Waarom zou u deze problemen niet structureel aanpakken?

Andere projecten zijn in de koelkast beland. Misschien is het nu tijd om ze eruit te halen… het is immers zo warm.

Heeft u al gewerkt aan de prognose voor de tweede helft van het jaar? Heeft u uw routekaart voor het komende jaar al opgesteld?

De zomer is de ideale periode om u te richten op deze belangrijke, maar niet dringend lijkende activiteiten.

Tijdens de zomer worden vaak grote beslissingen genomen, of het nu gaat om de uitbreiding van uw bedrijf, de verkoop ervan of zelfs het volledig stopzetten.

Wat u ook doet, doe het in alle rust en zonder haast.

Fijne vakantie!


In het belang van zijn optimale verspreiding bieden wij u een automatische vertaling van dit artikel met behulp van kunstmatige intelligentie.
De Stichting is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit en de nauwkeurigheid van deze machinevertaling.
Dit artikel is oorspronkelijk in het Frans geschreven, dus het is de franse versie waarnaar in alle gevallen moet worden verwezen.

Franse versie

Mots clés

Articles recommandés