Herstelmaatregelen voor de horeca

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem wil snel werk maken van een duidelijk exitplan. “Een plan waarin steunmaatregelen op een doordachte manier worden vervangen door herstelmaatregelen. Want ook wanneer hard getroffen sectoren, zoals de evenementensector en de horeca, opnieuw de deuren mogen openen zal er nog steeds broodnodige en doeltreffende ondersteuning nodig zijn”, stelt minister Van Peteghem.

BTW


Specifiek voor de horeca gaat het om een vernieuwde btw-verlaging van 21% naar 6% voor restaurant- en cateringdiensten, en om een verlenging van de 100% aftrekbaarheid van receptiekosten. “Maatregelen die een belangrijke rol kunnen spelen en de sector een boost kunnen geven op het moment dat ze haar activiteiten opnieuw kan heropstarten.”


Extrasteun


De gesloten sectoren hebben ook vandaag nood aan extra steun. Daarvoor werkt de regering op dit moment een nieuw pakket steunmaatregelen uit. “In dat pakket ligt ook een regeling op tafel waar verhuurders fiscaal aangemoedigd worden om huurgelden vrijwillig en formeel kwijt te schelden. Een maatregel die vele ondernemers, in het bijzonder de horeca, zal kunnen ondersteunen”, aldus Van Peteghem.


Bron : Vice-eersteminister en Minister van Financiën, bevoegd voor de Coördinatie van de fraudebestrijding, persbericht, 11 februari 2021, Herstelmaatregelen voor de horeca


Mots clés

Articles recommandés

Steeds meer flexi-jobbers aan de slag: 2023 wordt recordjaar

Faillissementen in stijging