IFAC publiceert het derde deel van de ondersteuningsserie voor de implementatie van kwaliteitsmanagementnormen van IAASB voor kleine bedrijven

Vandaag heeft de Internationale Federatie van Accountants (IFAC) het derde en laatste deel gepubliceerd van de driedelige serie om kleine en middelgrote praktijken (SMP’s) te helpen bij de implementatie van de kwaliteitsmanagementnormen van de International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB). Deel Drie: Monitoring en Correctie biedt praktische tips en richtlijnen voor de implementatie van het monitoren en corrigeren van het kwaliteitsmanagementsysteem van een kantoor.

Deel Drie behandelt:

  • De factoren die de aard, timing en omvang van de monitoringactiviteiten bepalen.
  • De reikwijdte en de resultaten van monitoringactiviteiten om een feedbackloop te creëren voor continue verbetering.
  • Het opzetten van een kader voor het evalueren van bevindingen, het identificeren van tekortkomingen en het beoordelen van de ernst en omvang van tekortkomingen, inclusief het onderzoeken van de oorzaken.
  • Reageren op geconstateerde tekortkomingen en communicatie over monitoring en correctie.
  • De voortdurende evaluatie van het kwaliteitsmanagementsysteem.

Deel Drie bevat meerdere documentatiehulpmiddelen die de jaarlijkse monitoring en evaluatie van het kwaliteitsmanagementsysteem behandelen, de cyclische inspectie van voltooide controles en andere opdrachten en een rapport over monitoring en correctie om professionals te ondersteunen. Het vervolgt ook de casestudy die in de eerdere delen werd geïntroduceerd.

Achtergrond

Het eerste deel van de serie ging in op de mentale verschuiving die de nieuwe normen vereisen en de overgang van kwaliteitscontrole naar kwaliteitsmanagement. Deel Twee besprak de ontwikkeling van een implementatieplan voor kwaliteitsmanagement.

Deze serie sluit aan bij de reeks beschikbare middelen van IFAC ter ondersteuning van kwaliteitsmanagementimplementatie, waaronder webinars, artikelen en video’s, evenals de eerste implementatiegidsen van IAASB, die allemaal beschikbaar zijn op ifac.org/qualitymanagement.

Engagement

Deze publicatieserie en andere soortgelijke middelen onderstrepen het engagement van IFAC om SMP’s te ondersteunen en hen in staat te stellen de best mogelijke service aan hun cliënten te bieden. IFAC erkent en waardeert de feedback van de adviesgroep voor kleine en middelgrote praktijken van IFAC en vertegenwoordigers van het Forum van Kantoren bij de ontwikkeling van deze serie.

Mots clés

Articles recommandés

Nieuwe regels instapopleiding in Wallonië vanaf 1 oktober 2024

Advocountants : het fiscaal-juridisch beroep van de toekomst

Accountancy Europe benoemt Eelco van der Enden tot nieuwe Chief Executive