Informatie als uitgangspunt

Hoewel informatie niet de garantie is voor een geslaagde beroepsuitoefening, is het toch een onmisbare tool...


Waarom informatie inwinnen? Dat is voor de hand liggend: voor een beroep dat bestaat uit advies verlenen, is de verwerving van (technische) kennis en de actualiteit op dat vlak onmisbaar om een efficiënte dienstverlening aan de cliënt mogelijk te maken. Zich goed en continu informeren is dan ook cruciaal. De manier waarop kan variëren, al is het belangrijk om daarin de juiste en meest efficiënte weg te vinden, die van persoon tot persoon kan verschillen.


Beroepsgerelateerde thema’s, of toch op zijn minst updates daarover, moeten nauwgezet worden opgevolgd om de talrijke uitdagingen te kunnen aangaan die de toekomst ons stelt. De digitalisering, samenwerkingsverbanden, artificiële intelligentie... het zijn slechts enkele onderwerpen die relevant zijn. Ook al zijn de discussies hierover niet louter technisch, en hebben ze vaak betrekking op verschillende disciplines: ze spelen een belangrijke rol voor de toekomst van het beroep en bepalen ook op korte termijn de manier van beroepsuitoefening.


Wees dus zeker aandachtig en volg op regelmatige basis de verschillende beroepsgerelateerde websites op nationaal en internationaal vlak. Naast de websites van de beroepsinstituten, is bijvoorbeeld ook de website van de CFI op vlak van strijd tegen het witwassen van geld en de financiering van terrorisme een aanrader, net als de website Accountancy Europe.


Op deze website kan u de jaarverslagen raadplegen, waar u tal van statistieken kan terugvinden, maar ook analyses met voortuitgangsperspectieven in bepaalde dossiers, position papers en andere werkdomeinen en uitdagingen.


Het laatste verslag van Accountancy Europe verscheen in maart 2019 en biedt heel wat interessante informatie.

Mots clés

Articles recommandés

Focus op het ondernemingsverslag 2023 van de NBB

Hoewel de Belgische economie gezond is, blijft het toenemende begrotingstekort een zwarte vlek, zoals blijkt uit het jaarverslag 2023 van de Nationale Bank.

Aanzienlijke vertraging van de inflatie in België in 2023 : 2.3% !