Milieubelastingen naar economische activiteit 2008-2021

De Europese Verordening Nr. 691/2011 verplicht de lidstaten van de Europese Unie om zes milieu-economische rekeningen aan Eurostat te leveren.

Het gaat om drie rekeningen die sinds 2013 worden overgemaakt: de rekeningen voor milieubelastingen naar economische activiteit (Environmental Taxes by Economic Activity, ETEA), de luchtemissierekeningen (Air Emissions Accounts, AEA) en de materiaalstroomrekeningen voor de gehele economie (Economy-Wide Material Flow Accounts, EW-MFA), aangevuld met drie rekeningen die vanaf 2017 worden geleverd: de rekeningen voor de productie van milieugoederen en ‑diensten (Environmental Goods and Services Sector, EGSS), de uitgavenrekeningen voor milieubescherming (Environmental Protection Expenditure Accounts, EPEA) en de fysieke-energie­stroom­rekeningen (Physical Energy Flow Accounts, PEFA).

Het Instituut voor de nationale rekeningen (INR) presenteert in deze publicatie de rekeningen voor de milieubelastingen naar economische activiteit voor de periode 2008-2021.


In de praktijk

> Naar het verslag van Guy Trachez (A) (zie ook in bijlage)

Database :Milieubelastingen volgens economische activiteit (2008-2021)

Bron : Federaal Planbureau, april 2023 - Het Instituut voor de nationale rekeningen (INR)

Mots clés

Articles recommandés

Preferentiële oorsprong : overleg van bewijzen - schorsing maatregelen Covid 19

Twee derde van de woningen wordt door hun eigenaar bewoond

Een vierde van de werkzame personen werkt buiten zijn of haar provincie van verblijf