Neem deel aan de Europese Week van de Afvalvermindering (EWAV)​

Naar jaarlijkse gewoonte wordt van 16 tot 24 november 2024 de Europese Week van de Afvalvermindering georganiseerd. Negen dagen lang krijgen vrijwilligers de kans om hun zeroafval-initiatieven in de kijker te zetten. Onderneemt u acties om de hoeveelheid afval die we produceren te verminderen? Schrijf u dan zeker in voor dit Europese initiatief! Praktische info hieronder en op de site van leefmilieu brussels

Iedereen mag deelnemen!

Afvalvermindering is erg belangrijk voor het milieu en iedereen kan er acties voor ondernemen. Startte u al een initiatief of project op om de hoeveelheid afval die u produceert te verminderen? Of wilt u hier graag mee van start gaan? Schrijf u dan nu in voor de 16e editie van de Europese Week van de Afvalvermindering (EWAV) die van 16 tot 24 november 2024 wordt georganiseerd.

Gedurende een hele week worden verschillende initiatieven en projecten ter vermindering van onze afvalproductie onder de aandacht gebracht. Iedereen wordt aangemoedigd om deel te nemen: burgers, ondernemingen, administraties, scholen en verenigingen. Voor de deelnemers is de EWAV het ideale moment om praktische tips en ervaringen uit te wisselen, om het grote publiek kennis te laten maken met hun initiatieven en om te netwerken of partnerschappen te sluiten.

Welk project voorstellen?

Een zero-afvalproject kan heel wat vormen aannemen. Opendeurdagen, tentoonstellingen, workshops, informatiecampagnes, video’s, nieuwe gewoontes thuis of op kantoor … Het kan allemaal! Zolang uw project betrekking heeft op afvalpreventie, hergebruik, terugwinning, herstel of recyclage kunt u ermee deelnemen.

Elk jaar stelt de Europese Week van de Afvalvermindering ook een centraal thema voorop. In 2024 wordt de focus gelegd op de manier waarop we voedsel produceren, consumeren en distribueren in Europa. Door middel van acties en inspirerende initiatieven zetten de coördinatoren en de hele EWAV-gemeenschap zich in om lokale en publieke overheden, particuliere bedrijven, verenigingen, scholen en burgers te begeleiden bij het heroverwegen van hun relatie met voedsel en om hen bewuster te maken van de ecologische, economische en sociale impact van voedselverspilling.

Hoe inschrijven voor de Europese Week van de Afvalvermindering?

Initiatiefnemers kunnen zich inschrijven voor dit evenement vanaf september via de website van de Europese Week van de Afvalvermindering.

Goed om te weten

Wilt u meer weten over de Europese Week van de Afvalvermindering? Of bent u op zoek naar inspiratie voor zero-afvalprojecten? Bezoek dan zeker onze pagina over dit Europese initiatief.

Mots clés

Articles recommandés

Partena Professional en Paybix bundelen krachten om internationale tewerkstelling te vergemakkelijken

Van de naar de code van de openbare weg ... : ins en outs ...