Nieuwe aanmeldingsprocedure met commercieel certificaat beschikbaar voor Filing vanaf 23/01/2024 : IDAAS

De technische teams van de Balanscentrale hebben daarom IDAAS (IDentity As A Service) ontwikkeld, een alternatieve authenticatieoplossing die gebruik maakt van commerciële certificaten voor de neerlegging van jaarrekeningen via de toepassing FILING.

> Vanaf 23/01/2024

Vanaf 23/01/2024 zal de IDAAS-oplossing beschikbaar zijn in FILING, parallel met de authenticatie met commerciële certificaten via CSAM (dat toegankelijk blijft tot 31/01/2024).

Praktisch betekent dit:

De nieuwe IDAAS-authenticatie geeft een nieuwe verbindingstoegang.

Hierdoor krijgt u toegang tot een nieuwe Persoonlijke Ruimte en zijn de formulieren in de bestaande Persoonlijke ruimte gekoppeld aan de CSAM-verbinding met commercieel certificaat niet toegankelijk via de IDAAS-verbinding.

Daarom nodigen we klanten uit om de formulieren die momenteel in behandeling zijn uiterlijk op 31/01/2024 af te ronden in de persoonlijke ruimte gekoppeld aan de authenticatie met een commercieel certificaat via CSAM. Een snelle betaling van deze neerleggingen zal een zo snel mogelijke publicatie mogelijk maken.

Het is aanbevolen om een IDAAS-profiel aan te maken met uw commercieel certificaat en alle nieuwe formulieren te verwerken in de nieuwe persoonlijke ruimte vanaf 23/01/2024.

> Vanaf 01/02/2024

Alleen de IDAAS-oplossing blijft beschikbaar voor aanmelding met commerciële certificaten.

Indien u vanaf 01/02/2024 bestaande formulieren in behandeling niet meer terugvindt, neem dan contact op met ons Contact Center via het e-mailadres helpdesk.ba@nbb.be, met vermelding van de volgende informatie over de neerleggingen:

- identificatie van het commercieel certificaat (naam, e-mailadres, nummer van het certificaat, type certificaat)

- identificatie van de over te zetten indieningen :

  • Ondernemingsnummer
  • Afsluitingsdatum van boekjaar
  • Model
  • Type van neerlegging (initieel of verbetering)
  • Taal
  • Naam van de eigenaar van het certificaat
  • Type van certificaat

Beknopt uitgelegd

Mots clés

Articles recommandés

Verkorting betalingstermijn voor inkomende facturen van de overheid