Nieuwe eenjarige staatsbon vanaf 5 september 2024

Het Federaal Agentschap van de Schuld zal in september opnieuw een eenjarige staatsbon uitgeven. Om mensen die hebben ingetekend op de succesvolle uitgifte van september 2023 de kans te bieden om opnieuw te kiezen voor een staatsbon, start de inschrijfperiode op 5 september 2024.

Een dag voordien, op 4 september 2024, vervalt namelijk de uitgifte van de succesvolle eenjarige staatsbon van september 2023. Die dag zal het Federaal Agentschap van de Schuld de ingelegde bedragen inclusief interest overschrijven aan de inschrijvers. Het exacte moment waarop het bedrag op de rekening van de spaarders verschijnt, kan verschillen van bank tot bank.

Zo krijgt de spaarder de kans om vanaf 5 september 2024 te kiezen voor een nieuwe staatsbon. Het Agentschap voorziet zowel een eenjarige staatsbon als minstens één staatsbon met een langere duurtijd van 3, 5, 8 of 10 jaar.

“542.670 Belgen kozen vorig jaar om voor net geen 22 miljard euro in te tekenen op de eenjarige staatsbon. Zij krijgen vanaf 4 september hun ingelegd bedrag inclusief interesten, goed voor 609,5 miljoen euro, teruggestort. Om ook deze spaarders de ruimte te geven om een inschrijving op een nieuwe staatsbon te overwegen, start de inschrijfperiode niet zoals vorig jaar in de laatste week van augustus, maar wel op 5 september 2024.”
Vincent Van Peteghem, Vice-eersteminister en minister van Financiën, belast met de Coördinatie van de Fraudebestrijding en de Nationale Loterij

De inschrijfperiode eindigt op vrijdag 13 september voor de inschrijvingen via de banken. Voor de inschrijvingen via het Grootboek zal de inschrijfperiode één dag vroeger eindigen, op donderdag 12 september. De uiteindelijke uitgifte gebeurt dan op maandag 16 september 2024.

Op dinsdag 3 september 2024 zullen de respectievelijke bruto-interesten bekendgemaakt worden.

Mots clés

Articles recommandés

Ontdek de rentevoeten van de nieuwe staatsbons - uitgifte van 16 september 2024

Nieuwe staatsbons vanaf 5 september 2024