Nieuwe IFAC & CA ANZ Quality Management Toolkit

De International Federation of Accountants (IFAC) en Chartered Accountants Australia and New Zealand (CA ANZ) hebben op 6 november 2023 een toolkit voor kwaliteitsmanagement uitgebracht om kleine en middelgrote praktijken (SMP's) te helpen bij het implementeren van de suite van de International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB). normen voor kwaliteitsmanagement.

DOWNLOAD (755.83 KB)

DOWNLOAD (435.76 KB)

De Quality Management Toolkit voor kleine en middelgrote bedrijven en de bijbehorende Illustratieve Risicomatrix omvatten een reeks illustratieve documenten, beleid, checklists, voorbeeldbrieven en formulieren om KMO's te helpen hun kwaliteitsdoelstellingen vast te stellen, kwaliteitsrisico's te identificeren en te beoordelen, en maatregelen implementeren om de geïdentificeerde kwaliteitsrisico's aan te pakken.

De toolkit is zo ontworpen dat elk SMP de inhoud moet aanpassen aan zijn aard, omstandigheden en opdrachten, een cruciaal element aangezien elk bedrijf zijn eigen unieke proces doorloopt bij de ontwikkeling van zijn kwaliteitsmanagementsysteem.

Kevin Dancey, CEO van IFAC, zei: “Veel KMO's hebben te maken met beperkte middelen die van invloed zijn op de implementatie van de kwaliteitsmanagementnormen van de IAASB, aangezien de nieuwe normen een meer proactieve en op maat gemaakte aanpak vereisen voor het kwaliteitsbeheer van bedrijven van elke omvang. Door samen te werken met CA ANZ om zijn uitstekende originele materialen aan te passen aan een internationaal publiek, bieden we KMO’s en de professionele accountantsorganisaties die hen ondersteunen een duidelijk stappenplan voor het begrijpen en toepassen van de normen om de algehele kwaliteit te bevorderen.”

Ainslie van Onselen, CEO van CA ANZ en voorzitter van Chartered Accountants Worldwide, zei: “Hoogwaardige audits zijn van cruciaal belang voor ondernemingen van elke omvang in markten over de hele wereld. Gebaseerd op onze ervaring met een vergelijkbare aanpak in Australië en Nieuw-Zeeland, zal deze toolkit KMO's helpen de normen voor kwaliteitsmanagement te implementeren en ervoor te zorgen dat toewijding aan kwaliteit centraal staat in de strategie, de werking en de dienstverlening van een bedrijf voor audits en andere opdrachten. . We zijn blij om samen te werken met IFAC om deze materialen aan het wereldwijde accountantsberoep te leveren. Onze Australische en Nieuw-Zeelandse versie werd goed ontvangen en we hopen dat deze mondiale versie waardevol zal zijn voor SMP’s over de hele wereld.”

Individuele beroepsbeoefenaars kunnen de kwaliteitsmanagementtoolkit aanpassen en reproduceren voor niet-commercieel gebruik zonder toestemming van IFAC.

Anders is toestemming vereist om de toolkit te reproduceren, op te slaan, te verzenden of op soortgelijke wijze te gebruiken. Neem contact op met permissies@ifac.org .

Organisaties die lid zijn van IFAC worden uitgenodigd om een ​​toestemmingsverzoek in te dienen om hun leden te voorzien van de toolkit, inclusief het toevoegen van hun logo, zolang de juiste erkenning van IFAC en CA ANZ is opgenomen in de copyrightvermelding.

Deze toolkit voor kwaliteitsmanagement vormt een aanvulling op de IFAC-collectie bronnen voor kwaliteitsmanagement, waaronder webinars, artikelen en video's, evenals de eerste implementatiegidsen van de IAASB, die allemaal beschikbaar zijn op ifac.org/qualitymanagement .

IFAC erkent en waardeert de feedback van IFAC's Small and Medium Practices Advisory Group en vertegenwoordigers van het Forum of Firms bij de ontwikkeling van de toolkit.

Over IFAC


IFAC is de mondiale organisatie voor het accountantsberoep, die zich inzet voor het dienen van het publieke belang door het beroep te versterken en bij te dragen aan de ontwikkeling van sterke internationale economieën. IFAC bestaat uit 180 leden en medewerkers in meer dan 135 rechtsgebieden, die miljoenen professionele accountants vertegenwoordigen in de openbare praktijk, het onderwijs, de overheidssector, de industrie en de handel.

Over CA ANZ


CA ANZ vertegenwoordigt meer dan 136.000 leden over de hele wereld en biedt haar vlaggenschip CA-programma aan, promoot de CA-aanduiding en hoge ethische normen en levert diensten van wereldklasse en levenslang onderwijs aan haar leden en pleitbezorgers voor het algemeen belang.

Bron : IFAC, november 2023

Mots clés

Articles recommandés

Duurzaamheid van kleine bedrijven testen

Vormgeven van de toekomst van accountancyonderwijs: IFAC's oproep voor duurzaamheidsinzichten - Onderzoek naar het accountantsberoep

Het accountantsberoep in de voorhoede van de strijd tegen corruptie en economische criminaliteit? Dit is de verbintenis van IFAC