Overlegcomité bespreekt epidemiologische situatie en houdt bestaande maatregelen aan

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben vandaag in het Overlegcomité de epidemiologische situatie besproken. Ondanks de lichte verbeteringen blijft de situatie bijzonder ernstig en heeft het Overlegcomité beslist de bestaande maatregelen aan te houden
(1 NOVEMBER 2020. — Ministerieel besluit houdende wijziging van het ministerieel besluit van 28 oktober 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken). - 28 OKTOBER 2020. — Ministerieel besluit houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken -23 OKTOBER 2020. — Ministerieel besluit houdende wijziging van het ministerieel besluit van 18 oktober 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken



Het Overlegcomité heeft vastgesteld dat ons land zich nog steeds in een sanitaire noodtoestand bevindt.


Hoewel het aantal besmettingen licht daalt, blijft het virus met een 14-daagse cumulatieve incidentie van 1.232 bevestigde besmettingen per 100.000 inwoners per dag (cijfers 12 november) nog steeds wijdverspreid.


De situatie in de ziekenhuizen geeft een gemengd beeld. Terwijl het aantal nieuwe ziekenhuisopnames net als het totaal aantal opgenomen patiënten licht daalt, bevindt het aantal COVID-patiënten op intensieve zorg zich sinds vorige week op een plateau.

Het aantal overlijdens door COVID-19 gaat nog steeds in stijgende lijn met gemiddeld 200 overlijdens per dag tijdens de voorbije week.


Extrapolaties op het vlak van de incidentie en ziekenhuisopnames wijzen erop dat binnen 14 dagen nog steeds alle provincies zich in COVID-alarmfase 4 zullen bevinden.


Zeker gezien de heropening van de scholen op maandag 16 november, blijft extreme voorzichtigheid geboden en heeft het Overlegcomité beslist dat de huidige maatregelen blijven aangehouden.


Een volgend Overlegcomité is gepland voor vrijdag 27 november.


Alexander De Croo, Eerste Minister


Raadpleeg de meestgestelde vragen !
Lees hier een overzicht van de verschillende protocollen.(externe link)
Alle info vind je op de officiële website: www.info-coronavirus.be(externe link).



We moeten hier samen door.

Er bestaat geen magische oplossing, maar de manier waarop we naar de situatie kijken, zal mee bepalen hoe we ons voelen.

Wat kan hierbij helpen is om los te laten wat we niet kunnen veranderen.

Leg de focus op dingen die wel kunnen.


#SamenTegenCorona





Draag je mond-neusmasker steeds correct:


> zorg dat je mond, kin én neus bedekt zijn

> draag het op alle plaatsen waar dit verplicht is (bv. openbaar vervoer)

> raak het enkel aan de elastiekjes of lintjes aan


Meer info en tips op: https://info-coronavirus.be/nl/mondmasker/






We moeten beseffen dat elk contact in de huidige omstandigheden een risico is op een mogelijke besmetting.


Enkel door de komende weken zeer bewust om te gaan met onze contacten, remmen we de verdere verspreiding van het virus af


#SamenTegenCorona

Mots clés

Articles recommandés

30% minder werknemers overwegen carrièreswitch in vergelijking met 3 jaar geleden

Tijdelijke werkloosheid om economische redenen stijgt

Bijna een derde van de loontrekkenden doet aan thuiswerk