Start u met een eigen zaak, een goed idee alleen niet volstaat

U zult de juiste manier moeten vinden om munt te slaan uit uw idee. Voor u ermee doorgaat, is het belangrijk om een concreet dossier, voldoende realiteitszin en een kritische ingesteldheid te hebben.


Wees uniek


Vul de lacunes in die anderen nog niet hebben ingevuld. Maak niet enkel uw product anders, maar probeer dat met alles wat u doet. Toets wel af of uw aanbod voor de klant echt een verschil maakt. Zal die daar ook voor willen betalen? Welk probleem van de klant wilt u oplossen? Waarom zou de klant naar u komen en niet naar iemand anders? Hoe weet u wat uw klanten belangrijk vinden? Hebben ze u dat verteld?


Uniek zijn betekent niet dat u de wereld moet veranderen. Dat mag, maar gewoon beter of anders zijn dan de concurrentie volstaat soms.


Als bakker hoeft u geen paarse broden te bakken. ‘Altijd ovenvers’, een ontbijtservice op zondag of een glutenvrij aanbod volstaan misschien om u te onderscheiden. Zelfs een heel vriendelijk onthaal, een koffie in de wachtrij en af en toe een koekje extra kan u een voorsprong bezorgen.

Houd die voorsprong vol. Het beste idee behoudt maar waarde als u het goed uitvoert.


Koester elk idee


Elk idee kan waardevol zijn. Zelfs het meest gekke. Beter een slecht idee te veel, dan een goed idee te weinig, zeg maar.

Niet voor niets zorgt een bedrijf als Google voor toffe ontmoetingsplekken, waar medewerkers samen gaan sporten, spelen en elkaars ideeën leren kennen. Als mensen elkaar beter leren kennen, gaan ze over hun ideeën praten, laten ze ideeën botsen, doen ze nieuwe inzichten op en ontdekken ze nieuwe pistes.


Beknot nooit op ideeën. Moedig wel het stopzetten aan van ideeën die niet goed blijken. Waar het op aankomt, is alle ideeën te laten borrelen, ze te laten botsen met andere ideeën, ze uit te proberen, er een project rond op te zetten, maar ook snel en kordaat in te grijpen en stop te zeggen voor het fout loopt. Echt grensverleggende ondernemers geven medewerkers die een falend project stopzetten een bonus.


ING heeft 12 tips op een rijtje gezet om u op weg te zetten. Lees het volledig artikel op onze site.


Alles weten over onze ING Starters Package?


Bezoek onze site voor starters. U vindt er uiteenlopende tips en handige tools voor een vliegende start!


Mots clés