STOP! ITAA budget in het rood! Een gevaarlijk signaal voor een waarschijnlijke verhoging van uw ITAA-bijdragen?

Het OECCBB is waakzaam en kan niet zwijgend blijven bij de presentatie van de laatste ITAA-begroting 2024. Zoals u misschien hebt gezien, is deze begroting verlieslatend.
En dit is voor ons onaanvaardbaar!


Onaanvaardbaar uit principe…

Elke dag daagt het openbaar bestuur ons uit door jaarrekeningen met een tekort te presenteren. Accountants en belastingadviseurs zijn daarentegen professionals in het beheer.

Het lijkt ons dus, uit principe, rampzalig dat we niet in staat zijn om een gebalanceerde begroting te presenteren, temeer omdat de middelen die onze beroepsgroep ter beschikking heeft, nooit groter zijn geweest dan voor dit nieuwe boekjaar.


Onaanvaardbaar uit verbintenis…

De besluitvormers van de ITAA hebben zich tegenover u, maar ook tegenover ons verbonden om van de fusie van de instituten gebruik te maken om schaalvoordelen te creëren die gunstig zijn voor de leden. Maar waar zijn deze voordelen? De begroting is voortdurend in ontwikkeling.


Onaanvaardbaar uit wantrouwen…

Er bereikt ons dat sommige besluitvormers van de ITAA de toezichthoudende ministers zouden willen overtuigen om het plafond van de bijdragen te wijzigen, zodat onze instelling ze kan verhogen. Een van de argumenten op tafel: de explosie van de kosten voor kwaliteitspublicaties.


Met een budget van 13 miljoen en een ruime kaspositie zijn wij niet naïef. Het instituut dwaalt af in zijn uitgaven, het moet zich herfocussen op zijn koninklijke missie.

--GÉRARD DELVAUX, VOORZITTER VAN HET OECCBB, EMMANUEL DEGRÈVE, onderVOORZITTER VAN HET OECCBB


In werkelijkheid is er nog nooit een poging ondernomen om de uitgaven van de ITAA te rationaliseren om zo beter haar missie te kunnen vervullen.

Wij klagen dit aan en nodigen de raad van bestuur uit om hun werk over te doen.

Mobiliseer uzelf en vraag de raad om ons geld beter te beheren!

Zonder wijziging van de begroting vóór de AV zullen we niet nalaten u te informeren, te mobiliseren en u aan te moedigen om tegen deze begroting te stemmen indien nodig.

Tot binnenkort,

"100% aan uw zijde",

Mots clés

Articles recommandés

Douane en Accijnzen : sluiting van de kantoren op 9 en 10 mei 2024

Nieuwe EU-regels om verpakkingen te verminderen, te hergebruiken en te recyclen

Preferentiële oorsprong – informatienota over de vrijhandelsovereenkomst tussen de Europese Unie en Nieuw-Zeeland