Toe aan een nieuwe adviesopportuniteit? Vertel uw klant het verhaal van zijn cijfers en positie

Het najaar is de ideale periode om met uw klanten het gesprek aan te gaan over hun bedrijf en de collega-bedrijven. Alle bedrijven hebben hun jaarrekening gepubliceerd.


Hoe gaan andere bedrijven om met dezelfde business en wat kan u daaruit leren?


Het is leerrijk om uw klant inzicht te geven in gepubliceerde cijfers van zijn concurrenten. Dat doet u door een concurrentiestudie te maken. De Ondernemingsradar van Intellifin ondersteunt u met het samenstellen van zo’n studie en met de interpretatie van de cijfers.


Dit is dé gelegenheid voor een extra adviesgesprek met uw klant.


Hoe begint u hieraan?


De Ondernemingsradar is zeer gebruikersvriendelijk zodat u vlot zo’n analyse kan samenstellen.


  • Met één druk op de knop maakt de Ondernemingsradar een concurrentieanalyse. U verfijnt de lijst met ondernemingen naar eigen inzichten.
  • Bestudeer de concurrentiestudie
  • Bespreek de conclusies met uw klant. U geeft uw klant inzicht in zijn financiële positie, zijn sterke & minder sterke punten en u ondersteunt uw klant met de interpretatie van de cijfers


“De klant kan zijn positie vergelijken met die van zijn concurrent. Hij kan ook een vergelijking vragen met een bepaalde onderneming. Dat levert heel interessante informatie op die de bespreking met je klant extra body geeft. Daardoor is de Ondernemingsradar een echte meerwaarde voor een gesprek met de klant. Het levert vaak een boeiende discussie op!”

Frederick Martens - Senior accountancy consultant - Deloitte Accountancy


Wilt u ook deze nieuwe service aanbieden aan uw klanten, kom dan langs op onze stand op het Forum for the Future. We zetten u graag op weg.


Op onze blog vindt u enkele voorbeelden van concurrentiestudies en sectoranalyses:

Mots clés

Articles recommandés

Net zoals voor de jaarrekeningen 2020 en 2021 : een oordeelsonthouding mbt de jaarrekening 2022

Vereffening van een VZW - verdeling van het vermogen

Nieuw ontwerpadvies: fusies tussen verenigingen en stichtingen