Verkiezingsresultaten BIBF – 26/03/2019

De nieuwe verkozenen voor dit scharniermoment bij de oprichting van een nieuw beroepsinstituut IBA zijn bekend


Na een verkiezingscampagne die in het teken stond van constructieve dialoog en transparantie, werden de resultaten van de verkiezingen nu bekendgemaakt op de website van het BIBF. Per taalrol werden 9 effectieve en 6 plaatsvervangende mandatarissen verkozen. 3 leden werden verkozen voor de uitvoerende kamer en 2 voor de kamer van beroep. Voor elke kamer werden ook 6 plaatsvervangende leden verkozen.

Een aandachtspunt is dat slechts 7 leden (onder de 9 verkozen leden voor de Nationale Raad) effectief deel zullen uitmaken van de nieuwe IBA-raad vanaf 1 juni.


Via deze link vindt u een overzicht van de werkende en de plaatsvervangende leden van de Nationale Raad, de Uitvoerende Kamer en de Kamer van Beroep.


Op 27 april 2019 zullen ook de verkiezingen voor het IAB worden gehouden, tijdens de algemene vergadering. De resultaten hiervan zullen wij u ook spoedig berichten. De nieuwe leden van het IAB en het BIBF zullen deel uitmaken van een overgangsraad, die paritair zal zijn samengesteld door 14 leden van beide instituten (28 leden in totaal), en dit gedurende 4 jaar om de fusie van beide instituten in goede banen te leiden, met respect voor de belangen van de leden, stagiairs en ondernemers.


In naam van het Forum for the Future feliciteer ik graag de verkozenen van het BIBF en weldra van het IAB (27 april 2019). Dankzij hun engagement zullen wij de uitdagingen van het nieuwe instituut, het ‘Instituut van de Belastingadviseurs en de Accountants’ het hoofd kunnen bieden, een instituut dat 12 000 leden en 3 000 stagiairs zal vertegenwoordigen, ten dienste van de ondernemingen en de toekomst van onze beroep.


Veel succes gewenst!

Mots clés

Articles recommandés

AI zal geen jobs kosten, maar de inhoud van het werk van accountants wel danig veranderen

Actiris streeft ernaar om 4000 werkzoekenden richting eigen tewerkstelling te begeleiden tegen 2027

PS-fabeltjes