6 voordelen van Business Intelligence die je niet kan negeren! (2 minuten leestijd)

Op het einde van vorig academiejaar werd er alarm geslagen: het tekort aan boekhouders en accountants is schrijnend en het ziet er niet naar uit dat dit op korte termijn verbetert (bron: De Morgen (http://www.demorgen.be/plus/wie-werkzekerheid-wil-wordt-boekhouder-b-1495497012237/ )).
Dat betekent dat deze waardevolle mensen zorgvuldig ingezet moeten worden; enkel daar waar hun specialisatie echt een meerwaarde betekent. Bevrijd hen van taken die ook door anderen gedaan kunnen worden, of beter nog, geautomatiseerd kunnen worden.

Business Intelligence is in dit kader een belangrijk hulpmiddel. Daarom hebben wij bij Syneton AdminPower gemaakt; een PowerBI tool die u snel een visueel inzicht geeft in real-time data uit Admin-IS en Admin-Consult.
Ik zet de voordelen op een rijtje:
• De dagelijkse bezigheden slorpen een mens zo op dat hij zijn doelen wel eens uit het oog verliest. Giet deze doelen in KPIs en monitor ze via een visueel aantrekkelijk dashboard. Dat drukt je telkens weer met je neus op je doelen en zorgt dat je bezig bent met wat er het meest toe doet.
• AdminPower maakt je meer productief, omdat de business intelligence het manuele element uit de data-analyse haalt. Je hoeft niet meer telkens opnieuw al het voorbereidende werk te doen.
• AdminPower maakt informatie toegankelijk: je hoeft niet meer door grote hoeveelheden data te ploegen om nuttige informatie op te diepen.
• AdminPower maakt real-time analyse mogelijk. Geen rapporten meer over de stand van zaken van vorige maand (of nog langer geleden) maar meteen de actuele cijfers.
• AdminPower helpt je processen te verbeteren: je kan er uit halen waar bottlenecks zitten en waar verspilling gebeurt.
• AdminPower verbetert het besluitname proces. Al de hierboven genoemde voordelen helpen je om beter gefundeerde beslissingen te nemen.

Omdat jouw tijd kostbaar is, hebben we AdminPower al gevuld met 20-tal financiële en operationele rapporten. Zo zie je o.a. meteen wie je meest én minst winstgevende klanten, medewerkers en activiteiten zijn. Je kan direct checken of je forfaits of voorschotten de gepresteerde tijd wel dekken. En je weet op ieder moment of je gepresteerde uren al gefactureerd zijn.
Wil je meer, dan kan je zelf ook rapporten maken, of wij helpen je met maatwerk.

Wil je meer weten over AdminPower? Kom naar onze stand op het Forum of bekijk al een kort filmpje op onze site: http://www.syneton.be/producten/adminpower

Blijf je graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van boekhouders en accountants? Ik schrijf er over op LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/rudicleymans/detail/recent-activity/posts/

Mots clés

Articles recommandés

Herziening van de masp-timing

Bijsturing kmo-portefeuille: meer aandacht voor beleidsprioriteiten en kwaliteit

IT-onderhoud in het WE van 12 en 13 maart ..