Het COOCK+ programma wil onderzoeksorganisatie(s) stimuleren om hun kennis collectief te verspreiden en te valoriseren bij een ruime groep van ondernemingen. Het COOCK+ programma vloeit voort uit het COOCK-programma waarbij grondige aanpassingen werden gedaan om de toegankelijkheid, transparantie en uniformisering te verbeteren.
Je kan jouw COOCK+ project tot en met 8 juni bij VLAIO aanmelden.
Belangrijke deadlines:
Aanvragers kunnen tot 8 juni 2023 (voor)besprekingen aanvragen omtrent hun project(idee) via coock@vlaio.be
Alle info via vlaio.be/COOCK
Het doel van het COOCK+ programma (Collectief Onderzoek & Ontwikkeling en Collectieve Kennisverspreiding) is fundamentele onderzoeksresultaten tot een maturiteitsniveau te brengen zo dat een brede waaier aan ondernemingen - die typisch niet de capaciteit hebben om onderzoek uit te voeren - de resultaten verder kunnen exploreren en valoriseren.
COOCK+ faciliteert de doorvertaling van onderzoeksresultaten waarvan de validiteit werd aangetoond in een labo-omgeving naar resultaten in een reële context/omgeving.
Twee belangrijke onderdelen van een COOCK+ project zijn:
Je leest hier meer over wat COOCK+ projecten zijn.
Het COOCK+ programma vloeit voort uit het COOCK-programma waarbij grondige aanpassingen werden gedaan om de toegankelijkheid, transparantie en uniformisering te verbeteren:
De oproep COOCK+ 2023 wordt opengesteld op 22 februari 2023. De indiening van een COOCK+ project gebeurt in twee fasen:
Een COOCK+ project kan aangevraagd worden door één of meerdere Vlaamse Organisaties voor Onderzoek en kennisverspreiding. De aanvrager(s) stellen een begeleidingsgroep samen die als klankbord dient tijdens de projectvoering. De begeleidingsgroep bestaat uit ondernemingen over de ganse waardeketen en is representatief voor de doelgroep.
De focus van COOCK+-projecten ligt op vertaalonderzoek zo dat onderzoeksresultaten toegankelijk en bruikbaar worden voor ondernemingen. Daarnaast is de kennisverspreiding naar deze ondernemingen een belangrijk onderdeel van het project. Er is (beperkte) ruimte voor kennisopbouw (onderzoek) als dit een versterkende component vormt in het project.
De begroting van een project mag maximaal € 1 miljoen zijn. De totale steun kan oplopen tot 100% van het goedgekeurde projectbudget. De steun is opgesplitst in basissteun, samenwerkingstoeslag en bonussteun:
Alle info over de oproep COOCK+ 2023 vind je hier.