Premie phoenix.brussels met 6 maanden verlengd

Met de phoenix.brussels-premie kunnen werkgevers die Brusselaars in dienst nemen die nieuw werden ingeschreven bij Actiris, financiële steun krijgen. Deze uitzonderlijke premie zou eindigen op 31 december 2021.

Bernard Clerfayt, de Brusselse minister van Werk, heeft beslist om deze premie te verlengen om de aanwerving van Brusselse werkzoekenden die het slachtoffer geworden zijn van de crisis, te ondersteunen.

800 euro per maand gedurende 6 maanden

Concreet zullen de toekomstige werkgevers van alle Brusselaars die zich vóór 30 juni 2022 hebben ingeschreven en die vóór 30 september 2022 een arbeidsovereenkomst sluiten, gedurende 6 maanden een premie van 800 euro per maand ontvangen.

Jongeren onder de 30 jaar met minimaal een diploma secundair onderwijs en kunstenaars krijgen financiële steun ten belope van 500 euro per maand.

Phoenix.brussels, een voordeel voor Brusselse werkzoekenden

"Gelet op de aanhoudende crisis dient de phoenix-premie te worden verlengd. Tijdelijke werkloosheid en het overbruggingsrecht hebben tot nu toe gewerkt als beschermende maatregelen voor werknemers. Zodra deze eindigen, is het risico evenwel groot dat er zich veel nieuwe werkzoekenden zullen aandienen. De phoenix-premie krijgt dan haar volle betekenis en maakt de Brusselaars aantrekkelijker in de ogen van werkgevers. Ik hoop nu wel dat de naam die aan deze premie werd gegeven, niet als een slecht voorteken klinkt en dat het niet nodig zal zijn om ze opnieuw nieuw leven in te blazen", aldus Bernard Clerfayt.

Impact van crisis voor nieuwe werkzoekenden verzachten

Talrijke maatregelen, zoals de phoenix.brussels-premie, die in het kader van het Brusselse relanceplan werden genomen, moesten tijdelijk zijn omdat ze verband hielden met de pandemie. Deze maatregelen hebben met name tot gevolg gehad dat bepaalde activiteitensectoren in gevaar werden gebracht.

Deze uitzonderlijke omstandigheden hebben sinds het begin van de crisis een aanzienlijke impact gehad op de tewerkstelling van Brusselse werkzoekenden.

In deze context keurde de Regering in juli 2020 haar Brusselse Relanceplan goed. In het luik tewerkstelling werd de nadruk gelegd op het zo snel mogelijk weer aan het werk krijgen van deze nieuwe werkzoekenden, om te voorkomen dat ze in werkloosheid verstrikt zouden raken en hun vaardigheden en knowhow zouden verliezen.

Mots clés

Articles recommandés

Belgische werknemers drinken minder: 26% daling in overmatig alcoholgebruik, maar 1 op de 10 blijft in de gevarenzone

1 op de 5 kmo’s wil vanaf 2025 al transparanter communiceren