Sociale secretariaten - Dien de fiscale fiches van internationale organisaties in via Belcotax-on-web

Vanaf nu kunt u de fiscale gegevens van internationale organisaties doorgeven via Belcotax-on-web om het invullen van de belastingaangifte van hun personeel zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Ter herinnering, internationale organisaties moeten de fiscale gegevens doorgeven van hun personeelsleden (of vroegere personeelsleden) van wie de bezoldigingen/pensioenen in België worden belast of zijn vrijgesteld onder progressievoorbehoud.

Progressievoorbehoud betekent dat bij andere belastbare inkomsten in België de vrijgestelde inkomsten in aanmerking worden genomen om het belastingtarief te bepalen voor de belastbare inkomsten.

Hoe moet je de vrijstelling onder progressievoorbehoud aanduiden op de fiches?

Vermeld op de inkomstenfiche (281.10) tweemaal het bedrag van de bezoldigingen die zijn vrijgesteld onder progressievoorbehoud:

  • in het veld ‘Bezoldiging’ en
  • in het nieuwe veld 2129 ‘Bezoldigingen en vergoedingen van de begunstigde vrijgesteld onder progressievoorbehoud (optie voorbehouden voor bepaalde internationale organisaties)’.

De vrijstelling onder progressievoorbehoud zal automatisch in aanmerking worden genomen bij het bepalen van de belasting.

Merk je dat de inkomstenfiches (281.10) worden geweigerd?

Alleen erkende schuldenaars (internationale organisaties) waarvan we het KBO-nummer kennen, kunnen fiscale fiches invoeren met een vrijstelling onder progressievoorbehoud in het veld 2129. Belcotax-on-web zal dus de fiches weigeren van een schuldenaar die niet op de lijst staat van erkende schuldenaars

Bezorg ons in dat geval het KBO-nummer van de betrokken internationale organisatie via het e-mailadres belcotax@minfin.fed.be(link stuurt een e-mail).

Bron; FOD Financiën

Mots clés

Articles recommandés

Huurder, vruchtgebruiker, opstalhouder of erfpachter? Waak over uw kostenaftrek!

Is de Kaaimantaks van toepassing op de Franse société civile immobilière ?

Opening van Tax-on-web en indieningstermijnen voor de PB-aangifte 2024