Oplichters doen zich voor als medewerkers van de FSMA !

Oplichters gebruiken de identiteit (naam+logo) van de FSMA (Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten) om consumenten te misleiden en recovery room-fraude te plegen. De oplichters doen zich voor als werknemers van de FSMA en ze contacteren slachtoffers van beleggingsfraude met de belofte dat zij hun geld kunnen recupereren. Om dit te doen, wordt gevraagd een vergoeding te betalen.

De oplichters gebruiken deze brief


De oplichters gebruiken daarbij volgende e-mailadressen: no-replyfsma@outlook.com, ldavis@finglobalsolution.com en recovery@tfsma.com. E-mails die afkomstig zijn van dergelijke e-mailadressen worden niet verstuurd door de FSMA en zijn dus frauduleus.

Wat te doen ?

Als je een bericht van een dergelijk adres hebt ontvangen, reageer er dan niet op en verwijder de e-mail.

Wees zeer voorzichtig als je ooit ongevraagd wordt gecontacteerd, en ga niet in op verzoeken om geld over te maken in ruil voor diensten en/of financiële producten die door FSMA zouden worden aangeboden.

De FSMA raadt de consumenten aan uitermate voorzichtig te zijn als zij ongevraagd worden gecontacteerd, en vooral niet in te gaan op de vraag om geld over te maken voor financiële diensten of producten die de FSMA zogezegd aanbiedt. De FSMA is geen financiële instelling en biedt consumenten geen financiële diensten of producten aan. Bovendien zijn financiële toezichthouders, zoals de FSMA, niet bevoegd om verloren beleggingen terug te vorderen. Zij zullen slachtoffers van beleggingsfraude daarvoor dan ook nooit contacteren. Tot slot benadrukt de FSMA dat ze consumenten nooit vraagt om hun financiële gegevens over te maken of om te betalen voor bepaalde diensten.


Bij de minste twijfel kan je altijd rechtstreeks contact opnemen met de FSMA via het contactformulier voor consumenten.

Bron : Safeonweb - FSMA

Mots clés

Articles recommandés

Waarom wij beter tegen crisissen kunnen dan onze buurlanden ?

De inflatie gaat in december van 3,20% naar 3,16%.

Gegevensverwerking voor gerechtvaardigde belangen, hoe en wanneer ? : de EDPB publiceert zijn richtsnoeren