Verlaagd btw-tarief van 6 % voor de levering van elektriciteit, aardgas en/of warmte en over de maandelijkse btw-teruggave: verlenging tot 30 september 2022 !

De regering heeft het btw-tarief tijdelijk verlaagd naar 6 % voor de levering van elektriciteit in het kader van zogenaamde ‘residentiële’ of ‘niet-professionele’ contracten (zie het nieuwe artikel 1bis, § 1 van het koninklijk besluit nr. 20(externe link)).

Er werd ook een bijzonder stelsel van maandelijkse teruggave ingevoerd voor belastingplichtigen van wie de economische activiteit bestaat uit de levering van elektriciteit waarvoor het verlaagd btw-tarief van toepassing is.

FiscaliteitF.F.F.Circulaire 2022/C/35 betreffende het tijdelijk verlaagd btw-tarief voor de levering van elektriciteit en de maandelijkse teruggaaf btw


Beide maatregelen werden intussen verlengd tot 30 september 2022.

Van 1 april 2022 tot 30 september 2022 is dat verlaagd btw-tarief ook van toepassing op de levering van aardgas en warmte via warmtenetten in het kader van ‘residentiële contracten’. Het bijzonder stelsel van maandelijkse teruggave werd ook uitgebreid naar belastingplichtigen van wie de economische activiteit bestaat uit de levering van aardgas en warmte via warmtenetten waarvoor het verlaagd btw-tarief van toepassing is (zie het Belgisch Staatsblad van 30 maart 2022). We zullen die wijzigingen in een volgende circulaire toelichten.

FiscaliteitF.F.F.Tijdelijke btw-verlaging op leveringen van aardgas en warmte

Mots clés

Articles recommandés