Wat zijn de geheimen van succesvolle verkopers?

Ik ga het niet hebben over de basisvereisten zoals actief luisteren, klantkennis, product/dienstkennis en het omgaan met bezwaren, maar eerder over wat werkelijk het verschil maakt op het terrein.

Hier zijn 7 gewoonten van succesvolle verkopers die ik heb kunnen observeren

1) Ze rekenen niet op geluk

Succesvolle verkopers zijn betrouwbaar omdat ze zich niet laten leiden door hun intuïtie of door emoties. Ze volgen een goed geolied en reproduceerbaar verkoopproces dat de voortgang van elke lead in hun pipeline bepaalt, samen met de te nemen acties en het ideale moment om prospects om te zetten in tevreden klanten. Op elk moment weten ze waar ze staan dankzij de prestaties die ze nauwlettend volgen, zodat ze indien nodig correctieve acties kunnen nemen.

Planning is altijd aanwezig. Terwijl hun collega’s hun maandelijkse doelstellingen vieren of minder gelukkigen nog vechten voor die laatste verkoop, zijn succesvolle verkopers al bezig met de voorbereiding voor de volgende maand: ze sturen de nodige e-mails, plannen aankomende afspraken en maken een reeks nuttige telefoontjes. Door constant vooruit te denken, voorkomen ze dat ze door de gebeurtenissen worden ingehaald.

2) Ze zetten in op personalisatie

Ze begrijpen dat elke klant uniek is en dat er geen standaardoplossing bestaat. In plaats van zomaar een standaardaanbieding te doen, passen ze zich aan de behoeften van de klant aan.

Succesvolle verkopers rusten niet op hun lauweren. Ze blijven contact houden met hun klanten om feedback te verkrijgen en om ervoor te zorgen dat hun verwachtingen zijn waargemaakt. Deze klantgerichte houding wordt bijzonder gewaardeerd omdat ze aantoont dat de relatie verder gaat dan alleen de verkoop.

3) Ze zijn leergierig

Het zijn teamspelers, bereid om hun collega’s te helpen maar ook om hulp te vragen. Ze kennen hun sterke punten en hun ontwikkelpunten. Ze hebben een honger naar kennis en voelen zich niet minderwaardig als ze een beter presterende collega benaderen om te leren. Deze vorm van bescheidenheid is een uitstekende manier om sterke relaties met collega’s op te

4) Ze weten wanneer ze moeten stoppen

Ze beheersen de kosten-batenanalyse en blijven niet eindeloos werken aan een deal wanneer die onevenredig veel tijd kost. Ze kunnen de kosten beperken om hun tijd optimaal te gebruiken en zich te richten op veelbelovendere kansen.

Van deze “niet-verkoop” zullen ze waardevolle lessen trekken die hen in de toekomst nog effectiever maken.

5) Ze vragen om aanbevelingen

Ze kennen het belang van een goede aanbeveling en zorgen ervoor dat ze, voordat ze afscheid nemen van een tevreden klant, om een referentie vragen. Deze aanbeveling gebruiken ze later om nieuwe prospects te benaderen en hun pipeline te blijven vullen.

6) Ze bereiden zich voor als kampioenen

Voor een afspraak doen ze uitgebreid onderzoek naar hun potentiële klant en verzamelen ze alle benodigde informatie. Ze hebben minimaal een plan A en een plan B. Op deze manier anticiperen ze op uitdagingen of vragen en bereiden ze een effectieve respons voor om de deal binnen te halen.

7) Ze zorgen voor hun mentale en fysieke gezondheid

Succesvolle verkopers kennen ups en downs. Zij die erin slagen, hebben geleerd om hun emoties te beheersen en kalm te blijven, ongeacht de omstandigheden. Als alles goed gaat, onthouden ze dat de situatie kan veranderen.

Ze kunnen hard werken, maar ze reserveren ook tijd voor zichzelf, hun mentale gezondheid en fysieke welzijn. Pauzes zijn essentieel om het geheugen te stimuleren en de concentratie en creativiteit te verbeteren.

Een goede nachtrust helpt hen bovendien om hun gezondheid op peil te houden.

Probeer deze gewoonten eens uit en je zult versteld staan van de resultaten.

Als je zelf tips of trucs hebt, deel ze dan gerust met ons!

Mots clés

Articles recommandés

MASP– afdrukken in de nieuwe systemen aes, idms, ncts 5

‘Strategische incompetentie’ blijkt sterk aanwezig op de werkvloer

FOD Economie : 3 op de 4 festivals volgen de regels