Overlegcomité: heropening kappers vanaf zaterdag 13 februari - roadmap ...

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben op 5 februari 2021 in het Overlegcomité de coronasituatie besproken.
Het Overlegcomité heeft beslist dat de kappers vanaf 13 februari onder zeer strikte omstandigheden kunnen heropenen, ook buitenactiviteiten in dierenparken zijn vanaf dan toegelaten.




Gemengd beeld. `


De coronasituatie in ons land levert vandaag een gemengd beeld. Het aantal besmettingen toont sinds december een stabiele evolutie. Het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens daalt licht. Intussen blijft het nodig om de verdere verspreiding van besmettelijke virusvarianten tegen te gaan. Daarom blijft uiterste voorzichtigheid geboden.


Het Overlegcomité erkent echter ook dat lichaamsverzorging een onmiskenbare bijdrage levert tot een beter maatschappelijk en mentaal welzijn. Daarom komt er een gefaseerde heropening van de niet-medische contactberoepen.


Kappers : 13/02/2021 - Andere niet-medische contactberoepen : 1/03/2021


Kappers kunnen hun activiteiten hervatten vanaf zaterdag 13 februari. Andere niet-medische contactberoepen, zoals bijvoorbeeld schoonheids-, massage- en nagelsalons, kunnen vanaf 1 maart opnieuw aan de slag.


> ! Zeer strikte voorwaarden en aangescherpte protocollen !


De heropening van de niet-medische contactberoepen is gekoppeld aan zeer strikte voorwaarden en aangescherpte protocollen om de gezondheid van iedereen te beschermen.

Deze bevatten onder meer:


  • Wachttijd van 10 minuten tussen twee behandelingen, voldoende voor de reiniging en desinfectie van de behandelingsruimte
  • Verplichting om te werken op afspraak
  • Klanten moeten buiten wachten
  • Voorzien van voldoende ventilatie, bijvoorbeeld ramen en deuren open
  • Dienstverlening aan huis blijft verboden

Buitenactiviteiten in dierenparken : 13/02/2021


Dierentuinen mogen vanaf 13 februari openen en dit volgens dezelfde regels als de natuurparken. Dat betekent onder meer dat enkel buitenactiviteiten zijn toegelaten en er strikte toegangscontrole plaatsvindt.


Vakantiehuizen in vakantieparken, bungalowparken en campings : 08/02/2021

Het Overlegcomité nam tevens akte van het arrest van de Raad van State van 2 februari betreffende de vakantiehuizen in vakantieparken, bungalowparken en campings. Zij zullen conform het arrest vanaf 8 februari hun activiteiten mogen heropenen onder dezelfde beperkende voorwaarden als andere logiesvormen. Dit betekent onder meer dat zij hun restaurants, drankgelegenheden en andere gemeenschappelijke faciliteiten gesloten moeten houden.


Immo : 13/02/2021


Het Overlegcomité bevestigde haar vroegere beslissing om vanaf 13 februari huisbezoeken toe te laten in het kader van immo-activiteiten door professionele makelaars.


Tijdpad



Het Overlegcomité bevestigt dat de huidige beperkingen geleidelijk afgebouwd kunnen worden van zodra de epidemiologische situatie structureel verbetert. Ondermeer de toename van het aantal gevaccineerde burgers, met name kwetsbare groepen, zal hierop een positief effect hebben. Het COVID-19 commissariaat en de GEMS werd gevraagd om samen met de bevoegde ministers en sectoren een tijdpad uit te tekenen.


Het Overlegcomité heeft, ten slotte, ook beslist dat het besluit van 28 oktober 2020 wordt verlengd tot 1 april 2021. Dat gebeurt om ook na 1 maart 2021 de nodige rechtszekerheid te hebben. Dat betekent niet dat geen tussentijdse beslissingen of herzieningen mogelijk zijn.


Het volgend Overlegcomité is gepland op vrijdag 26 februari 2021.


Bron : Eerste Minister, Overlegcomité: Heropening kappers vanaf zaterdag 13 februari




Draag een mondmasker.
Een mond-neusmasker houdt druppels tegen als je hoest, praat of niest.
Je draagt het mond-neusmasker dus vooral om anderen te beschermen.
#SamenTegenCorona

Mots clés

Articles recommandés

Kappers - btw-forfait: geen aanpassing voor het 4de kwartaal 2021

Kappers –PB aanslagjaar 2021 : aanpassing van de forfaitaire grondslagen van aanslag

Circulaire economie : de roadmap van de VBO voor de komende tien jaar