Flexi-jobs in de pratijk op sociaal gebied ...

Hebt u een zaak en zoekt u hulp? Het aannemen van een flexi-jobwerknemer lijkt u a priori een interessante formule. Toch is het natuurlijk noodzakelijk om al de voorwaarden te respecteren.

Op haar website, "Sociale zekerheid, onderneming", biedt u de ONSS op speciale pagina "
Flexijobs" een uitputtende en gebruiksvriendelijke analyse van de knelpunten en vragen die in de praktijk adequaat u zou kunnen beantwoorden.

Welke sectoren ?

De volledige lijst van sectoren waarin u een flexi-jobwerknemer mag aannemen, vindt u in de tussentijdse instructie ‘Uitbreiding flexi-arbeid en nieuwe regelingen’ van 22/12/2023.

In de praktijk

Deze pagina bundelt alles wat u als werkgever moet weten over flexi-jobs: hoe u ze aangeeft, wie die jobs mag invullen, en welke overeenkomsten u moet opstellen.

... Wie mag een flexi-job voor u doen? Hoe geeft u die correct aan, en hoeveel moet u betalen? Vind antwoorden op uw praktische vragen.

Waar kunt u terecht met uw vragen ?

Vragen over Wide, Dimona, de dagregistratie, DmfA en algemene vragen richt u aan de RSZ. Gebruik de RSZ-contactpagina Nieuw venster.

Voor vragen over de raamovereenkomst, de flexi-overeenkomst en het loon contacteert u de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (FOD WASO) Nieuw venster:

Vragen over de bedrijfsvoorheffing, belastingen en de geregistreerde kassa stelt u aan de FOD Financiën. Gebruik de contactpagina van de FOD Financiën Nieuw venster.


Mots clés

Articles recommandés

Fiscaliteit en parafiscaliteit van het woon-werkverkeer 2024

Je salaris met 500 euro verhogen en slechts 116 euro netto ontvangen. Dat is wat er moet veranderen!

De ultieme gids voor flexi-jobs in 2024: wat je moet weten